Na ledu neubrzdil tramvaj a narazil do druhé: Ohrozil životy 230 lidí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Na ledu neubrzdil tramvaj a narazil do druhé: Ohrozil životy 230 lidí!

Martin H. přiznal, že brzdění nezvládl. Nehoda se stala loni 14. ledna.
Martin H. přiznal, že brzdění nezvládl. Nehoda se stala loni 14. ledna. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Tramvaják Martin H. (31) narazil do druhé soupravy, která stála na ostravské zastávce Náměstí republiky. Ve svém voze měl brzy ráno 94 lidí mířících většinou do práce. Ve druhé soupravě bylo 134 pasažérů.

Žena (44) a muž (65) se loni v lednu při srážce zranili, měli zhmožděniny a tržnou ránu na hlavě. „Řidič prudce zabrzdil, sice jsem se držela tyče, ale upadla jsem ze stoje na koleno,“ řekla zraněná žena u okresního soudu, který kauzu včera projednával. Nedobrzdil jsem... „Prostě jsem nestačil dobrzdit. Kolej byla samý led, špatně jsem to odhadl. Přiznávám, mám na té nehodě celou vinu, všem se omlouvám, zranit jsem nikoho nechtěl,“ kál se Martin H. Milionovou škodu, kterou zavinil, kryje z větší části jeho pojistka. Ještě 30 tisíc Martin H. už zaplatil odškodné zraněným. Soud rozhodl, že má ženě zaplatit ještě 20 tisíc navíc, a také má poslat 10 tisíc na konto obětí trestných činů. Pokud to udělá do měsíce, soud trestní stíhání zastaví.

Pojišťují se proti nehodám

Ostravský dopravní podnik testuje unikátní antikolizní systém, který dokáže tramvaj v případě nenadálé události sám zastavit. Zařízení neustále sleduje chodce, vozidla i ostatní tramvaje. „Systém ještě v Česku nikdo neaplikoval. Pomůže zvýšit bezpečnost jízdy v našich vozech. Pokud se technologie osvědčí, budeme je určitě nasazovat i na další vozy,“ řekl Daniel Morys, ředitel Dopravního podniku Ostrava.

Nedobrzdil. Narazil do další tramvaje Zranil při tom dva pasažéry

Video se připravuje ...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.