Sesuv půdy v Itálii: Do moře se zřítilo 200 rakví ze hřbitova! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Sesuv půdy v Itálii: Do moře se zřítilo 200 rakví ze hřbitova!

Hřbitov v Camogli bývá vyhledávaným místem posledního odpočinku. To se teď zřejmě změní...
Hřbitov v Camogli bývá vyhledávaným místem posledního odpočinku. To se teď zřejmě změní... (Foto Profimedia.cz)

Nebožtíci v Itálii nemají klid ani po smrti! Nejdřív je pohřbili do země funebráci, podruhé je »spolklo« moře. Nedalko Janova se zřítil útes se hřbitovem a spolu s ním spadlo do vody i kolem 200 rakví s ostatky těl.

Za nimi pak následovalo kolumbárium i s urnami... K morbidnímu výjevu došlo v turistickém letovisku Camogli v regionu Ligurie. Dělníci pracující na renovaci asi 150 let starého hřbitova tam v pondělí odpoledne cítili, jak se pod jejich nohama začíná pohybovat půda. Do bezpečí se naštěstí dostali včas, rakve už ale přivolaní hasiči vyprostit nestihli.

Řada z nich se kvůli sesuvu půdy zřítila z výšky kolem 50 metrů, kde se následně rozbila o skaliska a mrtvoly z nich pluly na hladině Ligurského moře. Příbuzní teď čekají, zda se ostatky jejich blízkých vůbec kdy najdou. „Celá se třesu, jako by znovu zemřel,“ plakala před novináři deníku Il Secolo XIX jistá Pamela, která pohřešuje urnu s popelem svého otce.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.