Opilec zaměstnal policejní zásahovku: Boural s autem, chtěl se zabít! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Opilec zaměstnal policejní zásahovku: Boural s autem, chtěl se zabít!

Tady vše začalo. U nehody, při které skončil vůz v příkopu.
Tady vše začalo. U nehody, při které skončil vůz v příkopu.  (Foto PČR)

Zastřelím se! Tak vyhrožoval opilec, kterého našli na Plzeňsku policisté u nabouraného auta. Poté se schoval doma a dlouze telefonoval s policejním vyjednavačem. Jeho běsnění ukončil až opilecký spánek.

Původně jeli policisté k banální nehodě nedaleko Manětína. Na místě kromě auta v příkopu našli i zjevně opilého muže (40). Dechovou zkoušku odmítl, prý neřídil. Začal na sebe ale mířit pistolí. „Vyhrožoval při tom, že zbraň použije proti sobě,“ řekla policistka Pavla Burešová.

Dvě hodiny mluvil

Strážci zákona nechtěli riskovat, že opilec své hrozby uskuteční. Uklidňovali ho, a když vyrazil k domovu, sledovali jej. Muž zalezl dovnitř, hlídka přivolala zásahovou jednotku s policejním vyjednavačem. „Ten s mužem navázal telefonickou komunikaci, která trvala přibližně dvě hodiny,“ uvedla Burešová.

Měl 1,88 promile

Po dlouhém rozhovoru náhle nastalo ticho. Nebylo na co čekat, policisté vtrhli do domu. Tam se jim naskytl nečekaný výjev. „Muže nalezli spícího ve sklepě,“ uvedla mluvčí. Nadýchal 1,88 promile, odběr krve odmítl. Na místě našli policisté i plynovou pistoli, kterou vyhrožoval. Muž skončil v policejní cele.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.