Sundal kola, vlezl pod vůz a... Auto muže rozdrtilo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sundal kola, vlezl pod vůz a... Auto muže rozdrtilo!

Případ nyní vyšetřují policisté. Cizí zavinění ale předběžně vyloučili.
Případ nyní vyšetřují policisté. Cizí zavinění ale předběžně vyloučili.  (Foto Aha! – V. Burian)

Chtěl opravit vůz, jenže nejspíš udělal tragickou chybu. Dostatečně vůz nezabezčil. Auto bez kolo spadlo zřejmě z heveru ve chvíli, kdy už muž (†28) pod ním ležel, a na místě jej rozdrtilo.

K neštěstí došlo v pondělí večer pražské čtvrti Zlíchov. Vůz muž opravoval v malém průmyslovém areálu u místního fotbalového hřiště. Policisté a záchranáři se o události dozvěděli v půl jedenácté večer. V tu dobu ale už byl nešťastník nějaký čas mrtvý. „Na místo vyjížděla lékařská i záchranářská posádka a inspektor. Mladík byl ale mrtev, na místě je proto vystřídal koroner,“ řekla Aha! mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Případ nyní vyšetřují policisté. „Podle prvotních informací muž opravoval vozidlo, sundal kola a vlezl pod něj. Pravděpodobně ho ale špatně zajistil, vozidlo se uvolnilo a spadlo na něj,“ potvrdil policejní mluvčí Jan Rybanský. Podrobnosti nechtějí vyšetřovatelé s ohledem na rodinu zveřejňovat. „Na případu stále pracujeme. Kriminalisté spolu s koronerem na místě už v pondělí večer vyloučili cizí zavinění, byla nařízena zdravotní pitva,“ dodal Rybanský.

Při opravách pozor na rez

Pokud si chcete opravit auto nebo vyměnit pneumatiky, měli byste vždy dbát na správné zapatkování, tedy uchycení vozu. „Existuje několik typů heverů, pokud umíte zacházet s jedním, neznamená to, že to zvládnete s každým,“ varuje Jan Škop z autoservisu AZ Auto Soldát. Nejen hever, ale i zvedaný vůz by měl být v dobré technické konci. „U moderních aut takový problém obvykle není, ale starší mohou být prorezlé. Zvláště když byly porůznu neodborně svařované,“ varuje Jan Škop. Takové auto pak nelze bezpečně zvednout.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.