Obžaloba tvrdí: Kulínský souložil se šesti sboristkami! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Obžaloba tvrdí: Kulínský souložil se šesti sboristkami!

Bohumil Kulínský v doprovodu svého advokáta Tomáše Sokola.
Bohumil Kulínský v doprovodu svého advokáta Tomáše Sokola. (ČTK)

HRADEC KRÁLOVÉ – Bývalý sbormistr Bambini di Praga Bohumil Kulínský je zase u soudu! V případu pohlavního zneužívání malých sboristek se poprvé projednává všech 49 případů společně. Podle obžaloby Kulínský souložil se šesti členkami dětského sboru!

Bývalý sbormistr Bambini di Praga Bohumil Kulínský je zase u soudu! V případu pohlavního zneužívání malých sboristek se poprvé projednává všech 49 případů společně. Podle obžaloby Kulínský souložil se šesti členkami dětského sboru!

„Jsem nevinný,“ řekl Kulínský při včerejším zahájení procesu před Krajským soudem v Hradci Králové. „Sborem prošlo několik tisíc dětí, které byly ve sboru spokojené a šťastné. Nechápu, jak je možné, že 49 z nich je nespokojených,“ řekl před soudem sbormistr, který tvrdí, že ve sboru nikdo nikoho k ničemu nenutil. „Saunu jsme zařadili jako možnost relaxace pro členy sboru, ale nikdy jsme nikoho k saunování nenutili,“ podotkl Kulínský. Přiznal však, že měl mezi členkami sboru milenky a také se s členkami souboru objímal a líbal. „V žádném případě to ale nemělo sexuální podtext,“ tvrdí Kulínský.

Na další dny jsou naplánovány výslechy dívek. Mezi nimi je i bývalá zpěvačka Bambini di Praga Karolína Chytilová, manželka zpěváka skupiny Monkey Business Matěje Rupperta. V 16 letech u psychologa řekla, že ji Kulínský znásilnil, nyní, po 12 letech v procesu s ním ale tvrdí, že ji, stejně jako řadu jiných dávek ze sboru, jen osahával. Do vězení by ho neposlala. „Nemusí jít sedět, ale pryč od dětí,“ řekla v rozhovoru pro server iDNES.cz.

V případě prokázání viny hrozí Kulínskému až 12 let vězení. Kauzu hradecký soud projednával již loni a letos, přičemž obě jednání se týkala jen dvou nejzávažnějších skutků. Soud sbormistra v obou případech osvobodil. Odvolací pražský vrchní soud ale oba rozsudky zrušil a nařídil spojit všech 49 skutků do jediného líčení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.