Viktor Kožený: Do Česka se vrátím! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Viktor Kožený: Do Česka se vrátím!

Viktor Kožený má novou zálibu – vědu.
Viktor Kožený má novou zálibu – vědu.

NASSAU – V Česku nenáviděného miliardáře Viktora Koženého (44), kterého na ostrově Bahamy po 19 měsících propustili z vazby, teď pohltila věda…


Napsal to v mailu serveru iDnes.cz poté, co bahamský soud rozhodl, že mazaný finančník s přezdívkou »Pirát z Prahy« nebude vydán do USA, kde mu hrozí za korupci dlouholeté vězení.

„Bahamský soud konstatoval, že pokud by měl všechny materiály dříve, zřejmě bych nemusel vůbec do vězení,“ napsal Kožený. Bahamy ho do USA odmítly vydat, protože má irský pas a podle místních zákonů mohou Bahamy vydat do ciziny k soudu jen své občany.

Kožený dále píše, že se teď věnuje vědě – studuje napodobování biologických procesů pomocí matematických metod. O Česku už tak nadšeně nehovoří. „Bezmála 15 let jsem v zemi terčem pronásledování, přitom jsem nic nespáchal,“ tvrdí muž, který je u nás stíhán za účast na zpronevěře majetku za 16 miliard Kč. „Česko by si mělo napříště lépe rozmyslet, než vyžene své nejlepší mozky do exilu,“ říká Kožený sebevědomě. Vadí mu i politika ČSSD. „Neustálé politické tlaky na mou osobu ze strany ČSSD jsou hanebné zrovna tak, jako je hanebné chování této strany, která nedokáže vysvětlit, odkud má peníze.“ Svou budoucnost však Kožený vidí růžově. Věří, že se jednou do Česka vrátí a prosadí zde své vize prosperity založené na vědě a vzdělání.


Autor: (pol)
Foto: ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.