Flekatá nizozemská trojka baví kolemjdoucí: Hřebec a poník jako dalmatin! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Flekatá nizozemská trojka baví kolemjdoucí: Hřebec a poník jako dalmatin!

Greetje má pro strakatá zvířata slabost. Její dcera Jolie Lune se narodila ve stejný rok jako poník. I proto k němu má tak blízko. Psisko mezi koni vyrůstá odmalička, takže má pocit, že je jedním z nich.
Greetje má pro strakatá zvířata slabost. Její dcera Jolie Lune se narodila ve stejný rok jako poník. I proto k němu má tak blízko. Psisko mezi koni vyrůstá odmalička, takže má pocit, že je jedním z nich.  (Foto Profimedia.cz)

Pamatujete si na film 101 dalmatinů z roku 1996? Psů tam pobíhalo tolik, že by jejich skvrny nikdo nespočítal. A podobně to vypadá i na farmě Greetje Arends-Hakvoortové (35) z Nizozemska, která má strakatá zvířata tři. Akorát dvě z toho jsou koně...

Na loukách u jejího statku se prohání statný hřebec plemene Appaloosa jménem Nevada (10), shetlandský poník Napolean (6) a dalmatin Jack (2). A kromě toho, že se jedná o nerozlučné kámoše, spojuje tuhle trojici ještě jedna věc: fleky! „Vypadají stejně, i když každý z nich je úplně jiný druh,“ říká Greetje o svých miláčcících. „Vždycky jsem si přála dalmatina a strakaté koně miluji, takže jsem si tahle dvě přání splnila,“ říká. Když prý s touhle flekatou trojkou vyjede na projížďku, je to pro lidi v okolí pokaždé zážitek. Greetje cválá na největším koni, její dcera Jolie Lune (6) osedlá poníka a kolem nich se štěkotem pobíhá strakaté psisko. „Lidé se na nás pokaždé usmívají a říkají, že si díky nám pokaždé vzpomenou na svoje dětství a film 101 dalmatinů,“ dodala žena.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.