Klisnu někdo polil žíravinou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Klisnu někdo polil žíravinou!

Zvíře muselo po polití žíravinou moc trpět. Léčba bude nákladná.
Zvíře muselo po polití žíravinou moc trpět. Léčba bude nákladná. (Foto Policie ČR)

Musela velmi trpět! Kobylku (18), která se pohybovala se stádem koní ve výběhu u rybníka Dehtář, někdo polil žíravinou. Po tyranovi, který jí způsobil ránu na krku, pátrá policie.

Případ šetří kriminalisté. Tyran si na pastvě vyhlédl klisnu českého teplokrevníka. „Majitelé objevili ve čtvrtek při krmení, že klisna má otevřenou ránu na krku o délce 15 a širokou osm centimetrů. Zranění zasahovalo hluboko do živé tkáně. Veterinář zjistil, že nejde o mechanické poranění třeba o ohradník, ale že někdo polil koně žíravinou,“ řekl policista Jiří Matzner. Na klisně jezdí dcera majitelky, celý minulý týden ji ale nesedlala. K poranění tedy došlo zřejmě minulý nebo předminulý týden. Kdo a proč někdo tak krutým způsobem zvíře poranil, není jasné. „Uvítáme jakékoliv svědectví, které by nám pomohlo při vyšetřování tohoto hrůzného činu,“ dodal Jiří Matzner.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.