Jednoduché pochoutky na silvestrovský stůl | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Jednoduché pochoutky na silvestrovský stůl

Ilustrační foto
Ilustrační foto (istock.com)

Jednoduché recepty jsou ty nejoblíbenější. Po vánočním shonu se obvykle nikomu nechce trávit dlouhé hodiny v kuchyni a není to ani nezbytné. Stačí pár ingrediencí a dokonalá pochoutka je na světě.

Cizrnová se sušenými rajčaty

Potřebujete: ✔ 1 plechovku sterilované cizrny ✔ 4 sušená rajčata naložená v oleji ✔ 100 g žervé ✔ 20 g nastrouhaného parmazánu ✔ 1 lžičku plnotučné hořčice (podle chuti) ✔ 1 – 2 jarní cibulky (případně 1 šalotku) ✔ 1 – 2 lžičky extra panenského olivového oleje ✔ sůl a pepř.

Postup: Propláchněte sterilovanou cizrnu a vsypejte ji do mísy. Přidejte na malé kousky nakrájená rajčátka a žervé, rozmačkejte vidličkou. Vmíchejte nastrouhaný parmazán, hořčici a nasekanou jarní cibulku a česnek. Pomazánku můžete dochutit olivovým olejem, solí a pepřem. Promíchejte a podávejte na pečivu, případně ozdobte čerstvou petrželkou.

Pikantní s klobásou 

Potřebujete: ✔ 1 ks maďarské klobásy ✔ 50 g másla ✔ 100 g taveného sýra ✔ 1 lžičku hořčice ✔ sůl ✔ pepř mletý.

Postup: Polovinu klobásy umelte na masovém mlýnku. Máslo vyšlehejte se sýrem a hořčicí a s mletou klobáskou. Ochuťte pepřem, podle potřeby osolte. Ozdobně nastříkejte na trojúhelníčky chleba nebo toastu a ozdobte kolečkem okurky, klobásy a rajčete.

Hermelínová

Potřebujete: ✔ 1 hermelín ✔ 2 vejce uvařená natvrdo ✔ 200 g měkkého salámu ✔ 1 větší nastrouhanou cibuli ✔ nať z jarní cibulky ✔ 1 zakysanou smetanu ✔ 5 lžic majonézy ✔ 1 lžičku dijonské hořčice ✔ sůl a pepř podle chuti.

Postup: Všechny suroviny (hermelín, vejce, salám a cibuli) nahrubo nastrouhejte. Cibulku nasekejte. Vše osolte, opepřete, smíchejte se zakysanou smetanou a majonézou. Přidejte dijonskou hořčici. Potom promíchejte a nechte dvě hodiny uležet. Podávejte na toastovém tmavém chlebu nebo na nakrájených bagetách.

Dopřejte si kvalitu

Zkuste letos pojmout pohoštění netradičně a nechte stolovníky, ať si sami namažou oblíbený kousek pečiva vámi připravenými dobrotami. Protože se jedná o pokrmy velice jednoduché, je třeba, aby byly použité ingredience kvalitní. Nepodceňujte pečivo. Pokud nebude čerstvé a chutné, zkazí i výtečnou pomazánku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.