Pokuta pro Kalouska a Jurečku: Kolik zaplatí? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Pokuta pro Kalouska a Jurečku: Kolik zaplatí?

Jurečka (KDU-ČSL) dostal pokutu za pivo na ulici, Kalousek (TOP 09) za pivo v hospodě, jejíž interiér byl uzavřen vládním nařízením
Jurečka (KDU-ČSL) dostal pokutu za pivo na ulici, Kalousek (TOP 09) za pivo v hospodě, jejíž interiér byl uzavřen vládním nařízením (Twitter, abl)

Za porušení vládních opatření si odnese pokutu předseda KDU-ČSL Marian Jurečka (39) a šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek (59). Oba za to, že si dali pivo.

Kalousek popíjel v uzavřené restauraci při čekání na jídlo, Jurečka vyžahl pivo na ulici. O pokutě od pražského magistrátu informoval náměstek pražského primátora Petr Hlubuček (46, STAN). Výše pokuty není známa, oba politici však přislíbili, že ji zaplatí. „Stále se ještě řeší ta záležitost s návštěvou restaurace na Vyšehradě, ta by měla být vyřešena do konce letošního roku,“ řekl náměstek. Ve vyšehradském podniku Rio‘s se totiž v říjnu uskutečnila schůzka tehdejšího ministra zdravotnictví Romana Prymuly (56) se šéfem poslanců ANO Jaroslavem Faltýnkem (58) a dalšími účastníky. Po zveřejnění kauzy ministr ve funkci skončil.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.