Policajt, nebo rošťák? Husák už nešéfuje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Policajt, nebo rošťák? Husák už nešéfuje!

Milan Hnilička (47, za ANO)
Milan Hnilička (47, za ANO) (Foto: ČTK/ O. Deml, K. Šulová, reportéři Aha!)

„Kdybych to byl býval věděl, tak bych tam byl nechodil.“ Výrok z Knoflíkové války si teď asi opakuje další vlivný host z tajného teplického mejdanu kmotra Petra Bendy (50). 

Krajský policejní šéf Vladislav Husák (55) bude kvůli účasti na párty, kde se porušila snad všechna vládní nařízení, odvolán 1. února z funkce. A tady se hodí připomenout další film, francouzskou komedii Policajt nebo rošťák s Belmondem v hlavní roli tvrdého a neústupného strážce zákona...

Ačkoliv policie o víkendu tvrdě postupovala proti restauracím, které byly vzdor zákazu otevřené, na jednu takovou bujarou párty v hotelu Prince de Ligne přišel sám liberecký krajský šéf. A neudělal nic. Přestože se tu v rozporu s vládními nařízeními sešly desítky lidí a bez roušek oslavovaly v restauraci, která měla být zavřená, i hluboce po zákazu vycházení ve 21 hodin. Husák tvrdí, že měl v hotelu domluvené setkání s Milanem Hniličkou a Jiřím Šlégrem (49). „To, že se v místě koná ještě rodinné setkání pana Bendy, jsem zjistil až na místě. Po zmíněné schůzce jsem následoval oba další účastníky a panu Bendovi jsem velmi krátce formálně pogratuloval,“ tvrdil Husák. Proč přítomné neupozornil, že se dopouštějí nelegálního jednání – jak by se asi na policistu slušelo –to nevysvětlil. V hotelu dokonce přespal, protože byl prý unaven a bylo špatné počasí. Nepovažuje to za porušení nařízení, protože prý šlo o pracovní setkání kvůli České sportovní unii, a tak ho zařízení ubytovat mohlo.

Video se připravuje ...

Policejního prezidenta Jan Švejdara (53) to ale neobměkčilo. Pozval si ho hned včera ráno na kobereček a za »neomluvitelné jednání« ho k 1. únoru odvolá z postu krajského ředitele. Zároveň s ním povede kázeňské řízení a do té doby bude Husák na řadové pozici bez příplatku za vedení. Sám o to prý požádal. „Tyto kroky jsem zvolil především proto, aby nebyla poškozena dobrá pověst policejního sboru a naše dlouhodobá úspěšná práce v našem kraji,“ uvedl Husák. Jeho žádosti, že bude čerpat dovolenou, Švejdar vyhověl. Další hříšník, hokejový gólman ze zlaté olympiády v Naganu 1998 Milan Hnilička (47, za ANO), skončil jako poslanec, ale rozhodování o miliardách pro sport, se drží zuby nehty.

Policista, který chodí jen tak... ...kolem kmotrovských oslav

Někdejší nejvyšší šéf policie má ohromnou smůlu. Vždycky je přistižen na místě, kde se koná nějaký sraz kontroverzních podnikatelů. Nikdy to ale netuší, protože se u kmotrovského dýchánku nachomýtne, když jde vyřizovat něco úplně jiného. Tak to bylo i v roce 2011, když ho Blesk vyfotil, jak vychází z pražského Obecního domu, kde měli sraz podnikatelé, kteří uměli tahat za politické nitky. Společnost mu při tom dělal takzvaný pražský kmotr Tomáš Hrdlička (52). Tehdy Husák tvrdil, že šel kolem a pouze se zastavil pozdravit své známé. Po nějakém čase ale sám rezignoval na funkci náměstka policejního prezidenta. Nebyl to ale jeho jediný průšvih. Podezření, že se zapletl do korupční aféry kolem lihu sice inspekce ministra vnitra »smázla«, nicméně poté tehdejší policejní prezident Husák skončil. Ještě předtím byl rovněž novináři přistižen při zběsilé jízdě 190 km/hod. O lecčems svědčí i to, že musel opustit funkci šéfa ochranné služby, protože jeho bezpečnostní prověrka pozbyla platnosti. Hned poté se ale v září 2013 stal krajským ředitelem policie na »horkém« severu, kde byli podnikatelští kmotři zvyklí řádit jako černá ruka.

Tajná party papalášů: Paroubek, Hnilička, Šlégr a další pařili u kmotra Bendy!

Video se připravuje ...

Nebyli první

Trhací kalendář si z vlastních nařízení udělal jako první tehdejší ministr zdravotnictví Roman Prymula (56), kterého Blesk v říjnu vyfotil, jak vychází ze zavřené restaurace bez roušky. Stejně se choval i šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek (58), který se s ním v podniku sešel. Dnes už exšéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek (60) o měsíc později dal také v zavřené hospodě pivo. A známý odpírač roušek a proticovidových nařízení exprezident Václav Klaus (79) zase v půli ledna pobyl v restauraci, která mohla prodávat jen okénkem, celou hodinu.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.