Co dát blízkým pod stromeček romantickou plavbu? Po Vltavě tiše a ekologicky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Co dát blízkým pod stromeček romantickou plavbu? Po Vltavě tiše a ekologicky!

Lodě, které můžete potkat na Vltavě v Praze a jejím okolí, jsou čím dál šetrnější k přírodě.
Lodě, které můžete potkat na Vltavě v Praze a jejím okolí, jsou čím dál šetrnější k přírodě. ( Foto pro Aha! – Prague Boats)

Co nejméně zplodin do ovzduší a sázka na elektrický pohon. Lodě, které můžete potkat na Vltavě v Praze a jejím okolí, jsou čím dál šetrnější k přírodě. Největší flotilu v Praze má společnost Prague Boats.

Mezí její oblíbené ekologické lodě patří například Bohemia Rhasody, Agnes Bohemia, nebo Grand Bohemia, která uchvátí cestující i svojí velikostí. Vejde se do ní 550 cestujících! Samostatnou kapitolou je pak Bella Bohemia, která na Vltavě pluje od loňska. „Jde o pětadvacetimetrovou loď, která je plně elektrická. Je tedy bez emisí a má zcela tichý provoz,“ říká Jan Lukeš, vedoucí obchodního oddělení Prague Boats. „Ekologie je pro nás velké téma. Navíc každý rok omlazujeme flotilu,“ dodává Lukeš. Na lodích můžete vyrazit například na Čertovku, nebo na dělší plavby na Slapy, či na druhou stranu na Mělník. Speciální linkou je i Centrum – Zoo Praha. Během cesty si můžete vychutnat oběd nebo i večeři a při tom sledovat zářící Prahu. Vychutnat krásy metropole pohledem z hladiny si mohou i vaši blízcí. Na dračku jdou nyní dárkové poukazy, které mohou být skvělou pozorností pod stromeček.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.