Seniorka poslala dojemná slova hercům. Do obálky vložila i stokorunu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Seniorka poslala dojemná slova hercům. Do obálky vložila i stokorunu

Jihočeské divadlo zveřejnilo dopis od neznámé divačky na sociální síti.
Jihočeské divadlo zveřejnilo dopis od neznámé divačky na sociální síti. (Foto Jihočeské divadlo České Budějovice)

Milý dopis od neznámé divačky se objevil ve schránce Jihočeského divadla. Povzbudivý vzkaz divadelníky dojal. Rozhodli se seniorce, která do obálky vložila i stokorunu, poděkovat a rozjeli akci »hledá se paní z dopisu«.

Obsah dopisu, který byl adresovaný řediteli Lukáši Průdkovi, zveřejnilo divadlo na internetových stránkách. Seniorka v něm popisuje, jak do divadla jezdila vlakem z pohraničí už jako školačka od roku 1966. Zůstala mu věrná celý život, na představení jezdila i se svými dětmi. Naposledy ho navštívila před deseti lety.

Dávám, co mohu

„Dovoluji si zaslat 100 korun na ztráty způsobené karanténou a zákazem představení. Dávám, co mohu,“ napsala vypsanou rukou. „Ten dopis je krásný. Moc nás potěšil a dojal. Tohle se nestává často, proto jsme se rozhodli paní vypátrat. Ale má to háček. Na obálce není zpáteční adresa a podpis je téměř nečitelný, mohla by to být Anna H. rozená Rodeová,“ řekla mluvčí divadla Gabriela Veselá.

Pro pisatelku mají knihu

Dopis si na sociální síti během tří dnů přečetlo několik tisíc lidí. Vedení divadla doufá, že hledání bude mít šťastný konec. „Snad se nám podaří udělat malé dobro a paní Anně poděkujeme slovem a knihou za milý dopis a peněžní dar, který jistě znamená zásah do jejího měsíčního rozpočtu,“ uvedla mluvčí divadla Gabriela Veselá. Na divačku čeká publikace Po stopách Jihočeského divadla.

Psaní pro houslistu

V obálce byl i dopis pro Pavla Šporcla s prosbou, aby mu byl předán. To vedení divadla samozřejmě udělalo.

Přečtěte si
-bello-
15. 11. 2020 • 00:51

Já tu paní chápu.My chodíme do divadel v Praze pořád a chybí nám to moc a moc.Ta atmosféra ... a vůbec!
Ale Šporclovi bych nedala ani halíř.
To tedy nikdy !!!!!!!!!!!!!!!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.