Kotul veverovitý v Zoo Praha: Drží se a nepustí mámina kožíšku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kotul veverovitý v Zoo Praha: Drží se a nepustí mámina kožíšku

mládě kotula veverovitého s matkou
mládě kotula veverovitého s matkou (﷯Foto pro Aha! – Petr Hamerník/Zoo Praha)

Spi, děťátko, spi! Ale pořádně mámy se drž. Sotva dvoutýdenní mládě kotula veverovitého v Zoo Praha nemá ustláno na růžích, ale v matčině kožíšku. Zahrady jsou kvůli koronavirové pandemii zavřené, opičí mimino můžete vidět jen díky deníku Aha!.

Kotulové jsou čilé opičky, které jsou stále v pohybu. V přírodě tráví většinu dne v korunách stromů, kde hledají potravu. Jejich potomci, aby přežili, se musí po narození pevně držet matky. Letošní třetí mládě v pražské rodině kotulů to zvládá skvěle. Mámy Maly se drží na zádech a pravidelně přelézá na její břicho, aby se napilo mléka.

Výbornou si zaslouží i Mala. Je to její první potomek, a tak ještě v péči o něj sbírá zkušenosti. „V prvních dnech na ní podle chovatelů byla vidět trochu nervozita. Držela se stranou od ostatních zvířat a také dál od nich jedla,“ popisuje mluvčí zoo Lucie Dosedělová. Mala si je ale stále jistější a její kojenec prospívá. S mládětem, jehož otcem je samec Many, už začala chodit do venkovního výběhu a leze s ním po stromě.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.