Málem utopený důkaz lásky: Vylovil ho za 10 minut | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Málem utopený důkaz lásky: Vylovil ho za 10 minut

Prstýnky z bílého zlata jim ke svatbě věnovala babička.
Prstýnky z bílého zlata jim ke svatbě věnovala babička. (Foto pro Aha! – Adam Matoušek, Norbert Bidrman)

Chtěl otužit tělo a málem při tom přišel o »důkaz lásky« k milované ženě Editě (28)! Chybělo málo a koupání v horské tůni se Adamu Matouškovi (28) z Prahy zle nevyplatilo. Ale zachránil ho, tedy přesněji jeho utopený snubní prsten, kamarád-potápěč.

Trenér smíšených bojových umění (MMA) Adam Matoušek se o víkendu s přáteli vyrazil otužovat do mumlavských vodopádů. Novopečený ženáč přitom málem ztratil nenahraditelný symbol manželské věrnosti! „V ledové vodě se mi scvrkly prsty. Když jsem vylezl, byl jsem bez snubního prstýnku,“ vysvětlil pro Aha!

Prsten vylovil za 10 minut!

Vzácný prsten nakonec Adamovi po několika dnech, přesně na svátek výročí republiky 28. října, zachránil jeho spolubojovník, instruktor potápění, záchranář a hlavně dlouholetý kamarád Norbert Bidrman (45). „Nejdřív mi kluci volali trochu z legrace. Zcela vážně jsem jim ale řekl, že vyzvedávání ztracených předmětů běžně děláme, a dokonce je součástí potápěčského výcviku,“ uvedl. Po navlečení do potápěčské »plné polní« v tůni o ploše 6 krát 4 metry čtvereční nalezl snubák během pouhých 10 minut!

„Zaseknutý byl ve skalní spáře metr a půl pod hladinou. Našel jsem ho rychle i díky náhodě. Kdybych začal z druhé strany, dostal bych se k němu třeba až po hodině,“ popsal závratnou rychlost akce. „Radost jsme měli velkou. Prsteny z bílého zlata nám jako svatební dar koupila babička a dohromady stály 40 tisíc. Mají pro nás ohromnou symbolickou hodnotu,“ radoval se ze záchrany prstenu Adam, který se oženil teprve 8. srpna.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.