Dvě svatby v jeden den na Lysé hoře: Snoubenci se neznali | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dvě svatby v jeden den na Lysé hoře: Snoubenci se neznali

Novomanželé se spolu i vyfotili.
Novomanželé se spolu i vyfotili.  (Foto pro Aha! – Jana Gogová)

Na nohou pohorky, oděni do triček s nápisem nevěsta – ženich, na zádech batohy a v rukou turistické hůlky. Hned dva páry snoubenců vyšplhaly na Lysou horu (1323 m. n m.), aby si tam v magické datum 9. 9. řekli své »ano«. Neznali se, šlo o hezkou náhodu

Bílá trika oblékli Jiří Kořenek (56) a Alena (48) do té doby Sedláčková, kteří na nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd vyrazili z Ostravice. Lásku a věrnost si slíbili v pravé poledne. „S manželem jsme se tu potkali poprvé na 1. máje v roce 2015, jsme účastníky mnoha extrémních závodů, vyjít nahoru byla lahůdka,“ popsala po obřadu nevěsta. Ještě předtím, než předstoupili před oddávající, starostku Ostravice Pavlínu Stankayovou (41), překvapili je modří snoubenci. Libor (44) Hradil a Anita (43) v ten okamžik ještě Konečná si vybrali pro stvrzení své lásky stejné místo i termín, jen o půl hodinu později. „My se známe odmalička, chodili jsme spolu do základní školy. Pak jsme se po dlouhých letech potkali na turistické akci. Už máme dvouletou holčičku, tak jsme se prostě na krásném místě vzali, už byl čas,“ komentoval životní krok Libor Hradil. V modrém dorazili ze sedm kilometrů vzdálených Malenovic.

900 metrů převýšení

„Vyjela jsem autem, ale novomanželé si to vyšlapali pěkně pěšky, převýšení je nějakých 900 metrů. A pak zase po kamenech dolů, jsou skvělí,“ komentovala oddávající Pavlína Stankayová. Popsala, že ročně bývá na Lysé hoře kolem pěti svateb, letos zřejmě kvůli koronaviru byly tyto první.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.