Výhrůžky končícímu ministrovi. Prymulu střeží ochranka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Výhrůžky končícímu ministrovi. Prymulu střeží ochranka!

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO)
Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO)  (Blesk:Daniel Černovský)

Končící ministr zdravotnictví Roman Prymula (56, za ANO) dostal policejní ochranku. Potvrdilo to policejní prezidium, které ale odmítlo sdělit přesný důvod. Jisté je, že jeho střežení nesouvisí s posledními událostmi, má ji totiž už několik týdnů.

Prymula má být údajně chráněn kvůli výhrůžkám, které dostává po vyhlášení přísnějších opatření proti šíření koronaviru. „Množily se informace o tom, že by si to s ním chtěl někdo vyřídit. Chodila mu řada výhrůžek. Policisté z ochranné služby to vyhodnotili jako rizikové,“ popsal zdroj Deníku N. Prymula ale poté, co byl deníkem Blesk přistižen, jak v noci bez roušky odchází ze schůzky v restauraci, už ve funkci sčítá poslední dny. Dnes se má prezidentovi představit jeho nástupce.

Nejčastěji se skloňuje jméno hematologa a náměstka FN v Brně Jana Blatného (50). Toho také vidí jako jasného favorita bookmakeři, takže sázející na jeho jmenování mohou vydělat jen tři stovky z každé tisícikoruny. Prymula nejprve na výzvu premiéra odmítl rezignovat, o víkendu ale připustil, že by to ještě mohl udělat. Stále se však spekuluje i o tom, co vlastně bylo tématem noční schůzky v pražské restauraci. Mohlo to být i obsazení nejvlivnějšího postu ve zdravotnictví, a to šéfa VZP. Volba měla proběhnout včera, ale správní rada se na žádném jménu nedohodla.

Poplach kvůli dopisu

Výhrůžný dopis s neznámou látkou vyděsil ministerstvo zdravotnictví. Na místo se včera ráno sjeli policisté a hasiči a budova musela být částečně evakuována. „Na tamní podatelnu přišel výhrůžný dopis s neznámou látkou uvnitř,“ popsal pro Aha! mluvčí policejního prezidia Ondřej Moravčík. Chemici ihned začali zjišťovat, o jakou látku se jedná. „Na místě zatím bylo zjištěno, že nejde o nebezpečnou látku,“ uvedl včera dopoledne mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Případem se zabývají pražští kriminalisté.

Přečtěte si
-bello-
27. 10. 2020 • 11:47

starypes

-bello-
27. 10. 2020 • 11:46

travina

travina
27. 10. 2020 • 08:47

A ty jsi imbecil "mbmb".

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.