Z restaurace rezignace!? Nástupce za Prymulu mám dva, tvrdí Babiš | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Z restaurace rezignace!? Nástupce za Prymulu mám dva, tvrdí Babiš

21. 10. 2020 23:26 hod. Praha-Vyšehrad: Prymula vychází z restaurace s peněženkou v ruce.
21. 10. 2020 23:26 hod. Praha-Vyšehrad: Prymula vychází z restaurace s peněženkou v ruce. (M. Hykl, M. Pátek)

„Myslím, že jsem toho zas tolik neprovedl. Přes ten dvůr jsem roušku neměl, potom jsem si ji v autě vzal,” bránil se ministr, kterého Blesk vyfotil po noční návštěvě restaurace bez roušky. Výmluva Prymulovi v týdeníku Respekt ovšem nepomohla, jeho šéf Babiš ho požádal o okamžitou rezignaci.

„Je to pro mě absolutní katastrofa, absolutní šok! Nemůžeme kázat vodu a pít víno. Já si myslím, že právě ministr zdravotnictví by měl jít příkladem, a to bez vytáček,“ okomentoval Prymulův skandál Andrej Babiš. Ministr podle něho musí rezignovat a v případě, že to neudělá, odvolá ho sám. Prý už má v merku dva možné nástupce! Adam Vojtěch ale nepřipadá v úvahu, tvrdí předseda vlády. 

Sám Prymula ale odstoupit odmítá, na dnešní tiskové konferenci svoji vinu popřel. „Stojím tu jako člověk, který káže vodu a pije víno. Vypadá to, jako bych něco porušil, já tady s plnou vážností říkám, že jsem nic neporušil,“ řekl na úvod Prymula.

Podle ministra nedošlo k porušení pravidel, protože se jednalo o soukromé prostory nikoliv o restauraci. „Omezení shromáždění platilo až od šesti od rána, já jsem opouštěl místo už o půlnoci. Jediné co je technicky v řádech sekund je to, že mi šel řidič otevřít dveře,“ bránil se Prymula s tím, že musel jednat narychlo, a proto byla schůze svolána. 

Ministr zopakoval, že Faltýnek zprostředkoval setkání mezi jednotlivými řediteli nemocnic, aby se řešilo plošné testování. „Nic jsem neporušil. Rezignovat nehodlám,“ dodal na závěr ke kauze, s níž dnes vyšel Blesk, ministr zdravotnictví.

Právě on vyhlašuje nejpřísnější opatření: Pod rouškou tmy si Prymula bez roušky vyrazil do restaurace!

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.