Problémy s distanční výukou: JE TO OBROVSKÝ CHAOS! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Problémy s distanční výukou: JE TO OBROVSKÝ CHAOS!

Ilustrační foto
Ilustrační foto (istock)

Strach z distanční výuky, zavedené jako jedno z opatření v boji s nemocí covid-19, má Karolína Křížová (17). Ta 3. rokem studuje na střední zdravotnické škole v Praze. Systém podle ní není jednotný, a pokud to takhle půjde dál, příprava k maturitě jí nejspíš stačit nebude.

„Domluva s učiteli je individuální. Málokterý řekl, jak co bude. Do poslední chvíle jsme nic nevěděli. Je to jako na jaře,“ popsala první týden distanční výuky Karolína, která studuje obor bezpečnostně právní činnost. Někteří kantoři vyžadují online hodiny, při kterých jsou s žáky v kontaktu podobně jako ve třídě, jíní zase pouze posílají domácí úkoly. „Měli by to sjednotit, je to strašně matoucí. Navíc bylo i nečekané zkoušení, kdy učitel oznámil na poslední chvíli test. Když bych se ale zrovna nemohla připojit nebo dělala úkoly do jiného předmětu, tak bych ho taky mohla propásnout,“ stěžuje si středoškolačka. Z některých předmětů dokonce za celý týden nepřišly vůbec žádné úkoly. „Jsem zvědavá, jak to bude se známkováním, brzy bude čtvrtletní hodnocení. Výuka z domova se navíc pravděpodobně protáhne, tak netuším, jak to pak doženeme,“ řekla Karolína.

Celý článek najdete v tištěné verzi Aha! 11.10.2020

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.