Děti se vracejí do škol: Už příští týden | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Děti se vracejí do škol: Už příští týden

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Shutterstock.com)

Prvňáci a druháci míří zpátky do svých lavic. K prezenční výuce se vrátí už 18. listopadu. Stejně jako na jaře se však nevyhnou rouškám. Včera to oznámil ministr školství Robert Plaga (42, za ANO).

Na rozdíl od jara se do učeben vrátí celé třídy, a ne pouze 15členné skupiny. Povinné však i nadále budou roušky. A to všude. „Důraz bude kladen i na dostatečné větrání. A to i během výuky,“ upřesnil ministr Plaga. Pro školáky zůstanou v provozu i jídelny a družiny. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (50, za ANO) pak slíbil, že až přijdou další rozvolnění, budou se v první řadě týkat právě škol. Zároveň od středy příštího týdne budou žákům základních a středních škol umožněny i prezenční individuální konzultace. Ten den se do škol vrátí i děti ze speciálních škol. Pro ostatní žáky bude zatím pokračovat povinné vzdělávání na dálku. Školy se kvůli zhoršení epidemické situace začaly postupně zavírat už v první polovině října. Základní školy pak na dálkovou výuku přešly 14. října.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.