Čekají nás volby se 3 novými pravidly: Ruce, roušky, rozestupy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Čekají nás volby se 3 novými pravidly: Ruce, roušky, rozestupy!

Drive-in volby v Praze: Z karantény přijelo v autě volit pár stovek lidí
Drive-in volby v Praze: Z karantény přijelo v autě volit pár stovek lidí (Zbyněk Pecák)

Letošní volby se ponesou v duchu tří R – ruce, roušky, rozestupy! Na zemi budou značky, desinfekce poteče proudem a jiná pravidla bude mít i ověřování totožnosti jednotlivých voličů.

Členy volebních komisí vybaví ochrannými prostředky krajský úřad. „Roušek máme dost, stejně tak i dezinfekce,“ uvedla mluvčí krajského úřadu Alena Marešová. Lidé přijdou do volební místnosti se zakrytými dýchacími cestami, zapomnětliví roušku dostanou. Volebnímu komisaři pak volič předloží občanku a odstoupí na značku dva metry od komise. „Při manipulaci s doklady totožnosti použijí členové komise jednorázové rukavice. Volič si na pokyn odkryje obličej, po ztotožnění jej opět zakryje, vezme si zpět doklad, dostane úřední obálku, případně i hlasovací lístky,“ popsala Marešová.

Dezinfekce i na propisky
Očista dezinfekcí čeká i propisky a desky stolů za plentou. Komisaři nafasují každý vlastní psací potřeby, žádné půjčování navzájem. Pro voliče je zajištěná dezinfekce na ruce a pokud budou čekat před volební místností, musí dodržovat rozestupy dva metry.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.