Zdravotní sestřička na dně: Z ordinace až do chýše! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zdravotní sestřička na dně: Z ordinace až do chýše!

Martina Foralová dostala novou životní šanci v bazárku s obnošeným šatstvem.
Martina Foralová dostala novou životní šanci v bazárku s obnošeným šatstvem. (Foto Aha! – Jiří Nováček)

Zdravotní sestra Martina Foralová (56) padla až na samé společenské i životní dno. Po nemoci se stala závislá na lécích. Neměla práci skoro 20 let, přišla o svůj normální život i o bydlení.

Nejdříve ztratila Martina Foralová zaměstnání. „Pracovala jsem v nemocnici, pak už to ale nešlo,“ svěřila se Aha!. Z brněnské kliniky odešla den předtím, než ji stačili kvůli nespolehlivosti vyhodit.

S bezdomovci

Sestřička léta živořila s bezdomovci v rozpadlých buňkách na okraji Židlochovic u Brna. Propadla se do takřka neřešitelné dluhové pasti. „Žila jsem v přístřešku a byla živá jen z dávek,“ přiznala. Občas jí něco dali soucitní sousedé.

Uvěřila alkoholičce

Před časem se Martina Foralová ve městě seznámila s paní P., která je vyléčenou alkoholičkou. Ta už rok a půl nepije a její život Martinu inspiroval. „Daly jsme se dohromady. Uvěřila jsem na jejím příkladu, že se lze ze dna vydrápat a šla jsem do sebe,“ dodala.

Stará se o bazar

„Paní jsme zařadili do programu na podporu sociálního bydlení,“ popsal starosta Židlochovic Jan Vitula. Město navíc otevřelo bazar s obnošeným šatstvem. „Peru a žehlím pro bazárek přinesené šaty, třídím je a pak i prodávám,“ popsala se žena. Z výdělku začala splácet dluhy a nyní má velký sen. Chtěla by se přesunout do jednoho z městských bytů. „Věřím, že to dokážu,“ popsala.

Přečtěte si
-bello-
26. 9. 2020 • 00:46

No, asi se vydráala ze dna, ale na dnose můžou dostat ti, kterým dluží a nikdy, nikdy celé nesplatí.Jo,zákony dlužníkům nahrávají!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.