Rádce Aha! Fleky a roztoči v ložnici: Jak vyčistit matrace | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Rádce Aha! Fleky a roztoči v ložnici: Jak vyčistit matrace

Ilustrační foto
Ilustrační foto (archiv Pro spánek)

Jak často čistíte matraci? Každých pár měsíců? Jednou za rok? Vůbec? Pokud patříte mezi ty, kteří jí nevěnují moc velkou pozornost, děláte chybu! Nezapomínejte, že na matraci trávíte každý den několik hodin...

Pár triků...

◆ Pokud má matrace snímatelný potah, jednou za čas ho vyperte (většina moderních potahů je pratelná na 60 °C, což je dostatečná teplota pro odstranění všech mikroorganismů) – doporučuje se dvakrát do roka.

◆ Velkým pomocníkem k zachování matrace (hlavně u dětí) je chránič matrací, který stojí za to pořídit.

◆ Zkuste se naučit, že pokaždé, když budete převlékat peřiny a prostěradlo, vysajte rovnou i matraci.

◆ Při čištění berte v úvahu, že některé materiály, ze kterých jsou matrace vyrobeny, mohou být citlivé na chemické prostředky.

Poradíte si i se skvrnou od moči a krve I skvrny, které si říkáte, že dolů nikdy nedáte, můžete doma vyčistit – jedná se o ty od krve﷯ nebo třeba moči. Opět – můžete si čistič doma připravit.

Jak na to? Odměřený peroxid vodíku smíchejte se saponátem na nádobí a s čajovou lžičkou soli. Výslednou směs naneste na vzniklou skvrnu a nechejte zaschnout. Poté pastu seškrábejte a znovu naneste bezbarvým hadrem peroxid, který jemně vmasírujte. Skvrna by měla zmizet.

Přečtěte si
Lubica258
28. 2. 2021 • 09:48

Nejlepší je, si na matraci pořídit takový speciální chránič matrace. Já jsem ho objednala z https://www.doma-stylove.cz/ a je to super věc. Peru ho spolu s povlečením a matrace je pod ním krásně čistá . Dřív jsme měli matraci flekatou od potu, tak jsem ji jednou za čas čistila, což byla docela dřina, když u ní není snímatelný potah.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.