Konec trápení po 15 letech: Problémů s močením ho zbavila pára! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Konec trápení po 15 letech: Problémů s močením ho zbavila pára!

Primář Dalibor Pacík (vlevo) a pacient František Urban.
Primář Dalibor Pacík (vlevo) a pacient František Urban. (Foto Aha! – Hynek Zdeněk)

Patnáct let trápily Františka Urbana (65) urologické problémy. Zpočátku mu pomáhaly léky, postupně ale přestaly zabírat. Definitivně mu pomohl až speciální zákrok v Brně, pára vpuštěná do penisu.

„Léky mi dlouhá léta pomáhaly. Před půldruhým rokem ale přestaly zabírat. Můj lékař mi proto doporučil vyzkoušet novou metodu léčby. Po zavedení páry do penisu jsem jakoby omládl o 20 let,“ popsal Urban. Jeden z prvních pacientů v ČR, který souhlasil s touto metodou, vidí i další pozitiva. „Vše šlo velmi rychle. Po odborném vyšetření jsem šel za pár dnů na zákrok. Trval několik minut. V nemocnici jsem přespal a na druhý den jel domů,“ upřesnil. Mohl si vybrat, zda zákrok chce bez anestezie, či s ní. „Byl jsem sice ujištěn, že je zákrok bezbolestný, ale přece jen jsem ji raději zvolil,“ přiznal s úsměvem Urban.

Unikátní metoda

Vznikla v USA po 15letém vývoji. Výrazně se na ní podílel jeden z nejvýznamnějších světových urologů a dlouholetý primář urologie FN Brno Dalibor Pacík. Ten od pátku 18. září vede nově zřízené urologické centrum v Surgal Clinic v Brně. Centrum má kapacitu 100 pacientů měsíčně s nezhoubnou prostatou.

Jak to funguje?

Jeden mililitr vody je ve speciálním přístroji změněn v páru. Poté je při teplotě 70 stupňů zavedena do penisu. Zákrok trvá v řádu sekund. Metoda je málo invazivní, nepoškozuje tedy nijak vnitřní orgány. Výsledek se dostaví cca 3 – 4 týdny po zákroku.

Další léta bez problémů

V USA se podrobilo této metodě už přes 30 tisíc mužů. První ji využili v roce 2015. Dodnes nepotřebují v souvislosti s prostatou žádný další zákrok.

Přečtěte si
-bello-
20. 9. 2020 • 13:22

to: mord
morde, máš šanci!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.