Černý víkend na české železnici: Vlaky usmrtily čtyři lidi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Černý víkend na české železnici: Vlaky usmrtily čtyři lidi!

Smrtelná nehoda se stala poblíž nádraží v Čerčanech.
Smrtelná nehoda se stala poblíž nádraží v Čerčanech. (Foto INT)

Tragický víkend na české železnici si vyžádal čtyři oběti. Za vším stojí neopatrnost lidí. Osobní vlak včera u Čerčan na Benešovsku například usmrtil muže, další tři životy vyhasly na kolejích během pátku a soboty.

Muž si včera okolo osmé ráno chtěl pravděpodobně urychlit cestu přes koleje mezi zastávkami Senohraby a Čerčany na Benešovsku. Následky byly fatální. Srazil ho vlak. „Utrpěl zranění, kterým na místě podlehl,“ uvedla policejní mluvčí Martina Fejfarová. Cestující z vlaku vyvázli bez zranění, provoz na trati byl obnoven v 11 hodin.

Sebevražda...
Tragický víkend odstartoval přitom už v pátek, kdy se ve večerních hodinách na přejezdu ve Velkém Oseku na Kolínsku srazil motorář s vlakem a na místě zemřel. V sobotu ráno pak zabil vlak sebevraha na trati mezi Tišnovem a Kuřímí na Brněnsku. „Strojvedoucí vypověděl, že mu člověk náhle vběhl pod vlak,“ řekla policejní mluvčí Alice Musilová.

...nepozornost
V sobotu okolo poledne došlo ještě k smrtelné srážce nákladního vlaku s člověkem na železničním přejezdu v Černošicích u Prahy.

Loni zemřelo pod vlakem 221 lidí
Jen v loňském roce srážka s vlakem usmrtila 221 chodců, letos do konce srpna to bylo dalších 146 lidí.

Správa železnic: Nepřecházejte po kolejích!
„Opakovaně apelujeme, aby lidé dodržovali pravidla bezpečné železnice. Koleje nikdy nepřecházejte mimo přechody a využívejte nadchody či podchody,“ řekla mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.