Premiér Andrej Babiš rozdává ze státního: Respirátory seniorům i... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Premiér Andrej Babiš rozdává ze státního: Respirátory seniorům i...

Premiér Andrej Babiš
Premiér Andrej Babiš (Reuters)

Respirátory do tří dnů! Za zhoršené koronavirové situace by měli senioři dostat prostředky, jak se chránit před covidem-19. A jak se k nim dostanou? Podle premiéra Andreje Babiše (66, ANO) jim je zdarma pošle stát poštou!

Předseda vlády tvrdí, že se bude vše odvíjet podle semaforu a rozhodnutí hygieniků. Kolik respirátorů má připadnout na jednoho seniora, ale ministři včera neprobírali, řešila se hlavně logistika.

Rozhodne vláda

Tu by měla mít na starost Česká pošta a podle šéfa rezortu vnitra Jana Hamáčka (41, ČSSD) by na to měla mít kapacity. „Česká pošta je připravena v řádu dnů distribuovat respirátory ohroženým skupinám obyvatel, pokud o tom na návrh odborníků rozhodne kabinet,“ uvedl vicepremiér na Twitteru. Ve skladech je nyní podle Babiše 75 milionů ústenek a 13 milionů respirátorů. Kabinet také schválil, že do volebních místností v říjnu pošle 3,2 milionu roušek.

Plaga dostal úkol

Zjistit od pražského magistrátu, zda by chtěly školy v hlavním městě respirátory pro učitele. Takový úkol dostal včera od vlády ministr školství Robert Plaga (42, za ANO). Primátor Zdeněk Hřib (39, Piráti) už ČTK řekl, že metropole nabídku využije. Na magistrátu nyní je, aby zjistil počty respirátorů, které bude požadovat. Babiš také včera uvedl, že stejná nabídka bude platit pro všechny okresy, které budou mít na semaforu oranžovou.

Přečtěte si
jity
10. 9. 2020 • 12:30

bello souhlas, neni třeba už nic dodávat, napsala jste to i za mne. Díky.

AliAlice
9. 9. 2020 • 13:37

Ať udělá cokoliv,všechno je špatně...lidem se zkrátka nezavděčí...

-bello-
9. 9. 2020 • 01:54

Vláda má chránit slabší.Jen nevím, jak to bude regulovat.Na babičku a dědu vyfasují roušky mladí a babči a dědy zamknou stejně doma, že je pro ně venku nebezpečno.
Důchodci jsou právoplatnou vrstvou společnosti, kterou vytvářeli svou prací, ne že ne ! To je úkaz:
Opozice nechá " přemluvit bábu a dědka" a tu samou "přemluvenou bábu a děda bude sekýrovat " zůstaň doma, zamkni se, na roušky ti nedáme a 5 000, kdyby bylo po nás. taky ne." Opozice má ty " důchodce " jako "děvečku pro všechno "
Jednou je nebere vůbec , jako své občany a ani blbých 5000,- na ně nemá, ale podruhé přese ně rejpá do vlády , že ta na důchodce kašle, nemá zdravot.materály a zavírá je domovech a oni tam trpí !
Žádám tedy dámy a pány z ODS, TOP 09 , STAN a Piráty , aby jim -důchodcům bezpečné respirátory a nechali je jít ven.

Např. Hřib na Magistrátě cpe zaměstnancům extra kvalitní respirátory a nano-vlák. roušky.Komu ale ? Dyť mají od března homre office a většina dřepí doma! Pro styk s veřejností by jim měli vyfasovat ani ne desetinu z balíku co dostávají.Jo a produktivita práce s home office je na Magistrátu taky děsivá.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.