Škoda ukázala nového krasavce: Enyaq, budoucnost za milion | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Škoda ukázala nového krasavce: Enyaq, budoucnost za milion

Takhle vypadá nová »elektrická« Škoda Enyaq.
Takhle vypadá nová »elektrická« Škoda Enyaq. (Foto Svět motorů)

Čistě na elektřinu ujede až 510 kilometrů a pohodlně uveze celou rodinu. Šmrncovní crossover enyaq vrací škodovkám zadní pohon a ukazuje budoucnost v zářivém světle.

„Představením enyaqu vstupujeme do nové éry. Je to první čistě elektrický vůz Škoda na bázi modulární platformy pro elektromobily MEB. Bude se vyrábět v hlavním závodě v Mladé Boleslavi. Bude se tak jednat o jediný závod v Evropě mimo Německo, kde se vyrábí vozy na bázi MEB. Jsem pyšný. Je to skvělý vůz,“ řekl Thomas Schäfer, předseda představenstva Škody Auto. Předobjednávat novinku bude možné od zítřka a cena základního modelu bude začínat na 1 059 900 Kč.

Prostor pro rodinu

Ačkoliv je ENYAQ iV na délku o něco kratší než Škoda Octavia, nabízí podobně prostorný interiér jako Škoda Kodiaq. I přes vysokou podlahu je v kabině místa více než dostatek, a to i vzadu, kde má redaktor se 187 cm pořád pět centimetrů místa před koleny a podobně i nad hlavou.

Maska z křišťálu

Samotný vůz pochází ještě z pera bývalého šéfdesignéra Kabaně a jeho nástupce Olivieri ladil jen detaily. Inspirace českým křišťálem je znát především na masce. Ve vyšších výbavách, včetně té úvodní Founders Edition, svítí. A ne jen linka spojující oba světlomety, jako na konceptu Vision iV, ale také vertikální mřížování, ukryté pod průhledným plastem. V noci tedy bude Enyaq opravdu nepřehlédnutelný. Varianty s obyčejnou černou maskou jsou až překvapivě decentní a nijak zvlášť nedávají na obdiv svůj moderní způsob pohonu.

Víte, že...

...speciální novinkou je exkluzivní limitovaná edice 1895 vozů ENYAQ iV Founders Edition, která připomíná letošní 125 výročí založení značky Škoda Václavem Laurinem a Václavem Klementem? Na detailech se podíleli čeští skláři z firmy Preciosa.

Zbytek informací najdete v tištěném článku Aha! 2.9.2020



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.