Velvyslanec v Chorvatsku: Češi mohou být v klidu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Velvyslanec v Chorvatsku: Češi mohou být v klidu

Pláže v Dubrovníku nejsou nijak přeplněné...
Pláže v Dubrovníku nejsou nijak přeplněné... (Reuters)

České turisty na Jadranu znepokojilo, že některé země vyřadily Chorvatsko ze seznamu těch bezpečných, co se týče šíření koronaviru. Podle velvyslance Vladimíra Zavázala by ale zatím neměli mít důvod od zdejšího moře prchat jako třeba Britové.

Podle ambasadora je letos na Jadranu asi 80 procent z obvyklého počtu českých turistů. Změnili však destinace. „Nejvíc je jich na Istrii, nejméně v Dubrovníku. Že jsou víc na severu, je logické, protože je to blíž a dostanou se tam autem,“ řekl Zavázal Aha!. Podle něj se na nárůstu počtu nakažených v Chorvatsku významně podepsaly noční kluby, kam vyrazila za nevázanou zábavou i česká mládež. Ty nyní smějí mít otevřeno jen do půlnoci. Počty nakažených jsou však, pokud se vezme v úvahu velikost obou zemí, podobné jako u nás. Proto by podle velvyslance neměl být zatím důvod, aby naše země přitvrdila. „Doporučil bych spíš zdravý rozum. Dodržovat to základní – sociální distanc, hygienu a povinné věci, kterých je ale v Chorvatsku málo – roušky ve veřejné dopravě, obchodech a dalších vnitřních prostorách,“ uvedl.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.