Reprezentant Jiří Los (†44): TRAGICKÁ SMRT PŘI ZÁVODECH! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Reprezentant Jiří Los (†44): TRAGICKÁ SMRT PŘI ZÁVODECH!

V přírodě a mezi auty byl Jiří vždy ve svém živlu. Zemřel při tom, co miloval.
V přírodě a mezi auty byl Jiří vždy ve svém živlu. Zemřel při tom, co miloval. (Foto Facebook.com, ara)

Očekáváné závody do vrchu v Albrechticích na Orlickoústecku přinesly českému motosportu šok. Během tréninkové jízdy tu po nehodě zemřel jezdec Jiří Los (†44), pravidelný účastník závodů českého i evropského šampionátu!

Táta dvou kluků (12 a 20) a nadšený motoristický závodník v sobotu ráno vyrazil na tréninkovou jízdu na Albrechtický kopec, třetí díl mistrovství České republiky v závodech automobilů do vrchu.

Stopa navždy
Do cíle nedorazil... „S vozem vyjel z dosud nezjištěných příčin ze silnice do lesnatého porostu, kde narazil do stromu. Utrpěl velmi těžká zranění, kterým na místě podlehl,“ potvrdila Aha! policistka Dita Holečková. „K nehodě došlo v místě, kde auto vyjíždí z lesa na rovinku k zatáčce U jeptišek. Je to jedno z nejrychlejších míst trati,“ upřesnili organizátoři. „Věčně usměvavý a srdečný člověk dnes při prvním tréninku prohrál svůj boj s časomírou. Odpočívej v pokoji, kamaráde. Svou stopu jsi v tomto sportu zanechal navždy,“ vzkázali hned v sobotu na Facebooku Závodů do vrchu. O smrti závodníka informovala také italská a německá média. „Závod byl ten den zrušen a večer jsme jednali s jezdci o nedělním pokračování,“ řekl jeho ředitel Aleš Gänsdorfer. Jízdy na čtyřkilometrovém úseku silnice mezi Lanškrounem a Štíty včera nakonec pokračovaly, i když část jezdců z pietních důvodů start odřekla.

Zdolávají Laudon
Závod Albrechtický kopec u Lanškrouna je jednou z nejvýznamnějších automobilových sportovních akcí na Pardubicku. Závodní speciály se na trať do vrchu zvaného Laudon vrátily loni po osmileté pauze. Účastnilo se jich na 180 závodníků ze všech koutů světa.

Přečtěte si
st.rec
24. 8. 2020 • 15:19

Další důvod proč zrušit auto-moto sporty. Ten první je ekologická závadnost.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.