Kim Čong-un bojuje s hladomorem po svém: Psi půjdou na pekáč!? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Kim Čong-un bojuje s hladomorem po svém: Psi půjdou na pekáč!?

Severokorejský vůdce Kim Čong-un.
Severokorejský vůdce Kim Čong-un. (Reuters)

Vláda Korejské lidově demokratické republiky sice stále tvrdí, že v její zemi je blahobyt a nikdo nehladoví, jenže ilegalizace domácích mazlíčků poukazuje na něco jiného. Podle některých informací chce vůdce Kim Čong-un (36) zabavené psy servírovat v restauracích.

Vlastnit domácího mazlíčka je v zemi od letošního července protiprávní. Podle diktátora jsou domácí psi symbolem kapitalistické dekadence a buržoazní ideologie. Severokorejská vláda, která drží přísný dohled nad svým obyvatelstvem, již identifikovala všechny majitele psů a mazlíčky jim hodlá odebrat! Přestože vláda akci označuje za boj proti kapitalistickému trendu, podle anonymního zdroje, který o situaci promluvil s jihokorejskými novinami Chosun Ilbo, jsou psi posíláni do restaurací na maso.

Dochází jídlo?

Psí maso na korejském poloostrově platí za pochoutku, každý rok se jen v Jižní Koreji sní na jeden milion psů, proti obchodu se psím masem však stále častěji protestuje zejména mladší generace. V Severní Koreji jsou psi pro většinu obyvatel stále jen zdrojem potravy, pro bohatší elitu se však domácí mazlíčci v posledních letech stali symbolem určitého postavení. Vlastnění mazlíčků v KLDR podléhá trendům. Zákazy a povolení se od 80. let střídaly, Kim Čong-un »domácí psíky« po svém nástupu do funkce v roce 2012 znovu umožnil chovat. Takže nedávný zákaz lze interpretovat i jako známku nedostatečných zásob potravin.

Přečtěte si
aristo
24. 8. 2020 • 23:17

Na Filipinach je to dlouholeta tradice. Urcite jedl psy i Ferdinand a Amanda Marcos po nich Cora a v soucasnosti i Rodrigo Duterte.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.