Putin a Kim šli k JÁDRU věci: A pak si dali »frťana« a boršč | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Putin a Kim šli k JÁDRU věci: A pak si dali »frťana« a boršč

Ruský prezident Putin se ve Vladivostoku poprvé sešel s vůdcem KLDR Kim Čong-unem. (25.4.2019)
Ruský prezident Putin se ve Vladivostoku poprvé sešel s vůdcem KLDR Kim Čong-unem. (25.4.2019) (Reuters)

Ruský prezident Vladimír Putin (66) ve čtvrtek poprvé jednal se severokorejským diktátorem Kim Čong-unem (35). Oba státníci si setkání pochvalovali. Ale spíše než kvůli výsledkům možná kvůli »papání«...

Schůzka mezi čtyřma očima, která měla trvat pouze patnáct minut, se nakonec protáhla na dvě hodiny. Podle severokorejského vůdce se jednalo o „...velmi smysluplnou výměnu názoru“. Putin zase označil diskuzi s Kimem za „detailní“. „Ve věci denuklearizace sdílíme společné postoje se Spojenými státy,“ připomněl pak novinářům.

Rusko má se Severní Korejí společné hranice, a tedy i zájem, aby se korejský poloostrov zbavil jaderných zbraní. Spolu s tím ovšem vystupuje proti sankcím uvaleným na tuhle zemi. Jak se shodli odborníci, průlom byl v tom, že spolu vůdci vůbec mluvili. Vyvrcholením setkání byla společná večeře, jež byla plná tradičních specialit. Nechyběly jelení pelmeně, boršč či filet z tresky s koprovou omáčkou.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.