Zamilovaný únosce pohořel u Pohořelic | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zamilovaný únosce pohořel u Pohořelic

Muž byl nakonec dopaden policií nedaleko Brna.
Muž byl nakonec dopaden policií nedaleko Brna. (Ilustrační foto ara)

Zatemnila mu láska mozek? Policisté pátrali celou noc po nebezpečném muži. V Polsku unesl ženu a její dceru. Přes Moravu je chtěl odvézt do Rumunska. Nakonec byl dopaden policií nedaleko Brna.

Podle informací Aha! byl důvodem únosu milostný trojúhelník mezi ženou, jejím manželem a milencem. Právě on se rozhodl situaci řešit šílenou akcí.

Desítky policistů
„Na únos matky a dcery v Polsku nás upozornili kolegové z moravskoslezského regionu. Znali jsme popis pachatele i unesené ženy a její dcery. V tu chvíli jsme neznali typ auta, ve kterém jedou,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb. Na všech policejních radiostanicích v kraji se kolem úterní 22. hodiny rozezněla informace o únosu. Do akce byly okamžitě nasazeny desítky policistů.

Zadržen na pumpě
Policisté následně uzavřeli všechny hraniční přechody na Slovensko a do Rakouska, které sousedí s Jihomoravským krajem. Další hlídky pročesávaly všechny možné trasy únosce. „Posléze jsme získali informaci o typu vozidla, které měl organizátor únosu údajně koupit v Polsku. Nad ránem jsme podezřelého i s oběma unesenými vypátrali a zadrželi u Pohořelic u čerpací stanice na silnici I/52. Matka i dcera byly v pořádku,“ dodal Šváb.

Případ řeší Poláci
Jaký trest nyní únosci hrozí, není známo. Podle českých zákonů by v případě organizovaného únosu hrozilo pachatelům až osm let vězení. Případ ovšem bude řešit policie v Polsku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.