Syn premiéra Andreje Babiše: První fotky z Krymu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Syn premiéra Andreje Babiše: První fotky z Krymu!

Jedna ze série fotek, které mají dokazovat, že Babiš ml. si pobyt v cizině užíval
Jedna ze série fotek, které mají dokazovat, že Babiš ml. si pobyt v cizině užíval (Foto ara)

 Politický thriller s názvem »Únos premiérova syna na Krym« nebere konce. V jeho dalším pokračování se včera údajný únosce pasoval na kamaráda »zajatce«. Ten zase viní ze lži svého otce a chce být vyslýchán policií. A do příběhu se zamotala i ukrajinská láska.

Petr Protopopov (38), kterého Andrej Babiš ml. (35) označil za svého únosce, jehož se bojí, se podle svých slov staral o premiérova syna jako o nevlastního bratra. Podle něj schizofrenie Andreje ml. propukla naplno, když 17. července 2015 zastavil na odpočívadle D1 a policii podle svých slov řekl, že je George Clooney (hollywoodský herec – pozn. red.). Policie ale tvrdí, že zastavil, když si myslel, že má v autě bombu. Každopádně se dostal na psychiatrii k Ditě Protopopové (38).

Hledal opatrovníka
„Pan Babiš st. manželku pak požádal, zda by mu se synem nepomohla a nesehnala mu nějakého opatrovníka. Tak jsem si řekl, že to zkusím,“ řekl Protopopov pro Novinky. cz. Nejprve to prý dělal zadarmo, pak mu premiér Babiš platil – slušně, ale „přes sto tisíc to nebylo“. „Každý den jsem přijel ráno na devátou hodinu a vytáhl ho z postele. Musel jsem dohlédnout na to, aby vypadal normálně – aby měl ostříhané nehty, aby si zašel ke kadeřníkovi, aby v minus deseti nevylezl ven v tričku nebo v plus patnácti v péřovce,“ řekl Protopopov. Chodili prý také na procházky nebo třeba na vodní dýmku.

Dohodil mu slečnu
Spolu také na jaře 2016 vyrazili na dovolenou do Kaliningradu, a když vypukly aféry jeho otce, uchýlili se na Krym do pronajatého obrovského bytu s výhledem na moře. Andreji ml. tu dohodil slečnu. „Ona po 20 minutách kontaktu s ním dobře pochopila, že je jiný. Brala to tak, že je kluk fajn, občas že je to s ním těžké, ale jde to zvládnout. Tu slečnu mi doporučil můj dobrý přítel, který věděl, že má 10letého syna, že je na ni spolehnutí,“ vysvětloval Protopopov, proč juniora pod dohledem slečny zanechal. A když slečna odjela domů do města Krivoj Rog, premiérův syn si prý vynutil, že za ní pojedou. Tady opět zůstal sám, protože prý svého ochránce začal podezřívat, že má něco s jeho slečnou.

Naposledy vyváděl
Naposledy prý Protopopov Andreje ml. viděl v lednu 2018, kdy pro něj přijel do Bratislavy, aby jel vypovídat na policii kvůli svému e-mailu o únosu. Premiérův syn se ale podle něj zamkl v pokoji a „strašně vyváděl“, že k výslechu nepojede. Protopopova prý mrzí, že ho Babiš ml. označil za únosce. „Dva a půl roku jsem mu věnoval svůj čas a stálo mě to spoustu nervů. Ale nezlobím se na něj, protože vím, že je nemocný. Xkrát jsem si vyslechl, že zabije mě, že zabije tátu, že zabije sebe,“ řekl. Podle něj si svou nemoc neuvědomuje. Premiér Babiš včera poděkoval manželům Protopopovým za péči, kterou jeho synovi věnovali. „Můj syn měl to štěstí, že i přes velmi vážnou duševní nemoc měl kamaráda, který se o něj staral jako o bratra,“ napsal. Situaci ale včera nečekaně rozčísl opět Andrej jr., který poslal redakci Seznamu e-mail. Tvrzení svého otce, že musí být ve Švýcarsku kvůli schizofrenii pod neustálým dohledem, označil za lež. Napsal, že chce vypovídat policii a žádá pomoc.

 

Co se také stalo

➤ Senát vybídl premiéra Andreje Babiše k rezignaci až do vyšetření kauzy Čapí hnízdo, usnesení podpořila i většina senátorů vládní ČSSD.
➤ Šéf ČSSD Jan Hamáček (40) kvůli zaneprázdnění zrušil schůzku s premiérem, jednal ale s ODS a Piráty a také s prezidentem Milošem Zemanem (74).
➤ Mimořádná schůze je svolána na příští pátek. K vyslovení nedůvěry opozici chybí 9 hlasů, a potřebovala by tak nějaké hlasy zástupců ČSSD či KSČM.
➤ Sociální demokraté se chtějí rozhodnout o účasti ve vládě do mimořádné schůze, zástupci krajských organizací ale varují před tím, aby jejich strana uvolnila prostor pro SPD Tomia Okamury (46).
➤ Ministr zahraničí Tomáš Petříček (37, ČSSD) chce řešit, jak to, že byl Babišův syn s vědomím otce na Krymu, jehož okupaci Ruskem Česko odmítá a občanům nedoporučuje tam cestovat. Babiš jr. ale není podle svého otce českým občanem.
➤ Podle poslankyně ČSSD Kateřiny Valachové (42) Babiš na středečním jednání klubu ČSSD velmi otevřeně hovořil o své rodině a přinesl i argumenty, které na veřejnosti ještě nezazněly, takže mu poslanci doporučili, aby podobně situaci vysvětlil i veřejnosti.

 

Sázky na houpačce
Důvěra ve vládu: Plus 25 tisíc
Bookmakeři, kteří vypsali sázky na to, zda premiér Andrej Babiš současnou krizi ustojí, prudce otočili. Zatímco ještě v úterý byl kurz 2,5 ku jedné, včera už tuto možnost hodnotili jako daleko pravděpodobnější s kursem 1,15 ku jedné. Situace se podle Tipsportu změnila především kvůli tomu, že sázkaři jednoznačně Babišově setrvání ve funkci věří. A může za to i šéf klubu TOP 09 Miroslav Kalousek (57). „Doporučuji si vsadit. Nevěřím, že se najde devět statečných, jakkoliv bych si to přál,“ napsal na Twitteru s narážkou, že ke svržení vlády opozici chybí 9 hlasů. Jeden ze sázkařů ho poslechl a vsadil na setrvání Babiše ve funkci 150 tisíc korun v kurzu 1,17 ku jedné. Pokud se trefil, vydělá na tom 25 tisíc. Kdyby to ale udělal v nejvýhodnějším kursu, byl by ještě o 200 tisíc bohatší.

Andrej Babiš o „únosu“ syna: Je to puč Palermo a sprostá lež



Přečtěte si
krkoun
17. 11. 2018 • 11:02

zapospco@,ty musíš mít hodně skurvený život.Tolik nenávisti a zloby se jen tak nevidí. "Odpočívej v pokoji".

zadnice
16. 11. 2018 • 09:59

Zatím nejlepší premiér od roku 1989!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.