Slonice Kali, Zola a Ulu v novém: Velký prostor pro velké holky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Slonice Kali, Zola a Ulu v novém: Velký prostor pro velké holky!

Holky, dáme si do nosu. Přístřešek na krmení byl postaven z darů podporovatelů zoo.
Holky, dáme si do nosu. Přístřešek na krmení byl postaven z darů podporovatelů zoo. (Foto Zoo Zlín)

Návštěvníky Zoo Zlín čeká velká novinka. Už zítra se poprvé podívají do nového výběhu Karibuni, kde si užívají volnosti všechny tři zdejší slonice – Kali (26), Zola (25) i Ulu (24).

Travnatý výběh o ploše tří hektarů patří k největším v evropských zoo. Chovatelé nejdřív museli naučit slonice projít ze stávající expozice do nového výběhu. „Dělo se tak od jara. Velkým problémem se ukázal přechod přes můstek nad potokem, který je součastí koridoru. Nejmladší Ulu to dlouho nešlo. Přišla do poloviny a vrátila se. Překonala to až minulý týden,“ popsal počáteční potíže ředitel zoo Roman Horský. Teď už holky do přírody vyběhnou jako laňky. A svého nového království se nemohou nabažit. Však tam pro ně připravili spoustu lákadel. Od »piknikového místa« až po bahenní lázeň.

Děkují příznivcům
Výběh byl dokončen loni. „Na výstavbu přispěl kraj 10 miliony. Bez těchto peněz bychom ho nikdy nedokončili,“ míní Roman Horský. Návštěvníkům bude sloužit stejný koridor, jaký používají sloni. Výběh bude otevřen od 13 do 17 hodin. Zahrada původně plánovala slony pouštět do nového výběhu jen v noci. Tímto přístupem nyní děkuje všem, kteří po uzavření podpořili zoo příspěvky i dary a podporují ji nadále návštěvou.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.