Po zásahu elektřinou odešla z nemocnice a zastavilo se jí srdce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Po zásahu elektřinou odešla z nemocnice a zastavilo se jí srdce!

Městští policisté Jiří Petříček a Vítězslav John.
Městští policisté Jiří Petříček a Vítězslav John. (Foto MP)

Po úrazu elektrickým proudem šla mladá žena popíjet s kamarády, když předtím podepsala reverz. Jenže zkolabovala a zastavilo se jí srdce! Život jí zachraňovali strážníci, nakonec byla převezena zpět do nemocnice.

Drama se v Holešově na Kroměřížsku událo 31. července po 23. hodině večer. „Viděli jsme hlouček lidí před restaurací, uprostřed ležela na zemi žena. Nejdřív nás napadlo, že to jen trochu přehnala s alkoholem,“ popsal strážník Jiří Petříček Kroměřížskému deníku. Když s kolegou došli ke skupině, ukázalo se, že dívka měla zdravotní potíže. „Podlamovaly se jí nohy. Nemohla zvracet,” popsal Petříček. Původ potíží odhalila kamarádka nešťastnice. „Prozradila nám, že slečna byla dva dny zpět převezena do nemocnice po zásahu elektrickým proudem. Hospitalizaci následně ukončila na vlastní žádost, podepsala reverz,“ vysvětlil další strážník Vítězslav John.

Stav dívky se stále zhoršoval, až úplně přestala dýchat. John proto začal s masáží srdce, která byla úspěšná. Vyhráno ale nebylo, do příjezdu záchranářů museli městští policisté dívku oživovat ještě několikrát. „Vždy, když jsme ji otočili do stabilizované polohy, začali jsme ji opět ztrácet,“ popsal John. Pak konečně přijela sanitka a převezla kolabující pacientku do kroměřížské nemocnice.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.