Šikanovaný chtěl skočit: Táňa držela školáka čtyři hodiny za ruku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Šikanovaný chtěl skočit: Táňa držela školáka čtyři hodiny za ruku

Třináctiletý školák se chystal u  Doncasteru skočit z mostu.
Třináctiletý školák se chystal u Doncasteru skočit z mostu. (Foto pro Aha! – Marcela Krombholzová)

Stál na mostě a odhodlával se ke skoku. K poslednímu... Vtom se na místě zjevil anděl strážný v podobě Táni Glassnerové (35) z Nového Strašecí. Od smrti zachránila třináctiletého kluka, který chtěl u anglického Doncasteru skoncovat se životem. Co může dohnat dítě k tomu, že se rozhodne o sebevraždě i jen uvažovat?

Klučina stál u zábradlí, křečovitě se ho držel a odhodlával se přehodit nohu přes nevysokou zábranu. Češka, která jela kolem, si nešťastníčka zírajícího do propasti pod ním, naštěstí všimla. „Viděla jsem ho už z dálnice. Bylo mi divné, co tam dělá tak sám a daleko od města. I na místní byla ten den dost velká zima, on byl jen v kraťasech,“ popsala Aha! žena, která v Anglii pracuje jako dispečerka spediční firmy. Když projela přímo kolem něj, všimla si, že se vůbec nepohnul, jen kouká dolů. Táně Glassnerové to nedalo. O kus dál zastavila, šla pomalu k němu a potichu na něj promluvila.

Smrt rodičů

Jak se na ni chlapec podíval, bylo jí prý vše hned jasné. „Měl úplně rudé, uplakané oči,“ všimla si. Zavolat nikam nemohla, mobil nechala v autě. Bála se od něj ale odejít. A tak mluvila, mluvila a mluvila. Držela ho a při tom se druhou rukou snažila naznačovat projíždějícím řidičům, aby zavolali pomoc. Nešťastný promrzlý školák se nakonec přerývaně rozpovídal. „Klučík před dvěma lety přišel o oba rodiče. Žije jen se sestrou a nějak to doma moc neklape. Čekal ho návrat do školy, kde ho spolužáci šikanují, protože je dost uzavřený,“ vypověděla příběh zoufalého dítěte Táňa. Vyprávěli si dlouhé čtyři hodiny. Teprve pak pochopil jeden projíždějící manželský pár, co se asi děje a přivolal policii a záchranku.

Nabídla pomoc

Když kluka odvezla sanitka do bezpečí, statečná Táňa se sesypala. Došlo jí, co se právě stalo. „Ti manželé mne vzali na kafe, kde jsem se uklidnila,“ popsala zachránkyně s úžasným srdcem. Nyní se ukáže, zda je šťastný příběh u konce. Táňa totiž dala školákovi na sebe telefonní číslo. Než nastoupil do sanitky, slíbila, že mu pomůže, když bude potřebovat. „Snad se mi klučík ozve,“ přemítá nevšední žena.

Nevíš si rady?

Ubližuje ti někdo? Bojíš se? Nedaří se ti v lásce? Rodiče ti nerozumí? Nezvládáš to? Svěř se odborníkům na anonymní bezplatné telefonní lince. Není žádná ostuda požádat o pomoc, když tě něco trápí. Pokud se ti o problému těžko mluví, můžeš taky napsat. Linka bezpečí pro děti, mládež a studující do 26 let je v provozu nonstop. Stačí vytočit telefonní číslo: 116 111. Nebo se podívat na: www.linkabezpeci.cz



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.