Místní si stěžují na technopárty na Benešovsku: Nové semeniště koronaviru?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Místní si stěžují na technopárty na Benešovsku: Nové semeniště koronaviru?!

Technopárty není nelegální, koná se na soukromé louce.
Technopárty není nelegální, koná se na soukromé louce. (Foto PČR)

Strach a neklid zažívají lidé z Hlaváčkovy Lhoty na Benešovsku. Na místní louce se koná technopárty, na kterou dorazilo asi dva tisíce lidí. Nejen, že akce nad tisíc osob jsou kvůli koronaviru zakázané, na místě navíc nejsou ideální podmínky ke vhodné hygieně.

Technopárty začala v pátek večer. „Policisté místo monitorují, usměrňují provoz na příjezdových cestách a nájezd účastníků korigují,“ řekla mluvčí policie Lucie Nováková. Podle ní se akce koná na soukromém pozemku se souhlasem vlastníka, tudíž ji nelze považovat za nelegální. Přesto účasníci porušují noční klid a vládní nařízení. Na akci dorazilo asi 2000 lidí, organizátoři přitom očekávali účast až 25 tisíc lidí.

Zasáhne hygiena?
Dodržení veškerých hygienických nařízení v souvislosti s koronavirem se snaží zajistit i hygienici. „V této chvíli je to tak, že platí maximální účast tisíc osob v jednom odděleném sektoru. Akce může mít až pět tisíc osob, ale každá tisícovka musí být v odděleném sektoru,“ vysvětlila mluvčí krajské hygienické stanice Dana Šalamunová s tím, že své pracovníky na místě zatím nemají. Ovšem představa, že účastníci technopárty budou dodržovat jakákoliv hygienická nařízení, je zcela nemyslitelná. Místní se tak obávají, že se mezi tanečníky na louce zrodilo nové ohnisko koronaviru...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.