Otrava na táboře! Ale z čeho? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Otrava na táboře! Ale z čeho?

Děti z tábora na Plzeňsku rozvezli do pražských nemocnic.
Děti z tábora na Plzeňsku rozvezli do pražských nemocnic. (Blesk:David Malik - CNCenter A.S.)

Táborníky u Chříče na Plzeňsku postihly prudké zažívací potíže! Záchranáři ve čtvrtek večer ošetřili celkem 50 dětí a pět dospělých. Všichni skončili v nemocnici.

Děti byly rozvezeny do nemocnic v Plzni a Praze. Co jejich prudké zažívací potíže způsobilo, nyní zjišťují hygienici. „Původ obtíží může být z vody, jídla, ale také například přenosem od nakaženého člověka,“ řekl Michal Bartoš z plzeňské hygieny. Na místě už odebrali vzorky, které nyní vyhodnocují. Většina nemocných už byla propuštěna domů, jak rychle se nevolnost, zvracení a průjmy objevily, tak rychle také přešly. „Jejich zdravotní stav není vážný,“ řekla mluvčí FN Plzeň Gabriela Levorová. „Zatím nevíme, z čeho to bylo. Ale třeba jídlo mělo dalších 70 dětí stejné, a nic jim nebylo. Vodu hygienici téměř vyloučili. Ale samozřejmě všude odebrali vzorky, na odběr šel i personál,“ řekl majitel areálu Jiří Novák. Na táboře bylo celkem 140 dětí, pobyt jim měl skončit v neděli. Pro ty, které žádné potíže neměly, si už přijeli rodiče a areál se dezinfikuje. Věc pro podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti šetří také policie.

Zvracení po rajské?
Jeden oddíl táborníků mělo postihnout zvracení po obědě. „Měli rajskou s hovězím a v 15 hodin, když šli na nástup, začali prý zvracet ve stejný čas. Šlo ale jenom o jeden oddíl, ostatní prý byli v pořádku,“ řekla Aha! obyvatelka (60) obce Milíč, kde nemocné děti překládali do sanitek.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.