Opozice šila do vlády kvůli Karvinsku: A virus prý neustupuje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Opozice šila do vlády kvůli Karvinsku: A virus prý neustupuje!

Ministr Adam Vojtěch (za ANO)
Ministr Adam Vojtěch (za ANO)  (Reprofoto ČT)

Na mimořádné schůzi se včera sešli poslanci, aby řešili koronavirovou situaci na Karvinsku. A opozice nešla pro ostrá slova daleko. Ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (33, za ANO) nazvali »teflonovým« ministrem!

ým« ministrem! Podle Vojtěcha se situace na Karvinsku již uklidňuje. „Drtivá většina pozitivně zachycených jsou horníci nebo blízké kontakty,“ řekl poslancům ministr. Kromě opozice se ale do vlády opřel i místopředseda dolní komory a bývalý dlouholetý karvinský primátor Tomáš Hanzel (44, ČSSD). „Nemohu se smířit s tím, jak je Karvinsko v médiích a na sociálních sítích pranýřováno a očerňováno. Opatření jsou pomalá, zmatená a evidentně málo účinná,“ řekl s tím, že to vláda a hygiena nezvládly. Ostřejší slova ale padala z opozičních lavic.

„Vy, teflonový ministr zdravotnictví vždy s mírným úsměvem na rtech od začátku krize říká, jak vše hezky funguje a vše zvládáme, ale ono to nefunguje,“ rozohnil se šéf hnutí STAN Vít Rakušan (42). Ministr ale kritiku odmítl. „Virus tady je a zjevně nedochází k tomu, že by ustupoval. To je třeba brát jako fakt,“ uzavřel ministr. Kvůli ohnisku nákazy na Karvinsku, kdy se nakazili hlavně horníci OKD, kteří nemoc přenesli na své nejbližší, žádají Piráti, aby byli na koronavirus testováni jak všichni zaměstnanci, tak i členové jejich domácností. Podle Vojtěcha se v dalších dnech uskuteční opětovné masivní testování zaměstnanců OKD, u kterých se při prvním testování Covid-19 nepotvrdil.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.