Vláda na odstřel? Situace v Karviné byla podceněna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vláda na odstřel? Situace v Karviné byla podceněna!

Šéf ODS Petr Fiala varuje před rozšířením problému.
Šéf ODS Petr Fiala varuje před rozšířením problému. (Foto Blesk - Michal Protivanský)

Situace týkající se koronavirové nákazy na Karvinsku se zhoršuje. Počet nakažených stále přibývá. Podle opozičních stran vláda situaci podcenila. Tomu se ale brání premiér Andrej Babiš (65, ANO), podle něhož je vše na hygieně.

„Všechna rozhodnutí ohledně viru dělali epidemiologové, dělali hygienici. Nedělala to vláda, vláda to schvalovala. Pokud někdo říká, že my jsme měli zasahovat v OKD, tak pokud někdo měl, tak to měli být hygienici,“ řekl předseda vlády ve svém videu na sociální síti. Podle něho opozice situaci jen zneužívá. „Divím se, kolik máme epidemiologů. Všichni tomu rozumí,“ prohlásil Babiš. Dokonce došlo na kritické vyjádření komunistické europoslankyně Kateřiny Konečné (39), že vláda o nárůstu případů věděla, a přesto zavřela doly až nyní.

Krajské volby 2020: Veškeré informace naleznete zde>>

„Pokud vláda nedokáže navrhnout a realizovat přesvědčivá účinná opatření pro lokální ohniska, tak nám hrozí, že se ohniskem může stát celá republika,“ myslí si šéf ODS Petr Fiala (55). To předseda KDU-ČSL Marián Jurečka (39) chce dnes celou situaci řešit také na půdě Sněmovny. Kritika ale přišla také z vládních řad. „Je možné, že tady jsme měli (v Karviné – pozn. red.) reagovat rychleji. V případě, že jsme věděli, že se skutečně jedná o velmi lokalizovaný problém, tak ho držet pod kontrolou a zabránit šíření,“ řekl v Českém rozhlase ministr zahraničí Tomáš Petříček (38, ČSSD).

„Nebudu hrát s premiérem žádnou hru,“ říká Fiala o opozičních kandidátech do krizového štábu

Video se připravuje ...

Volby 2020: V říjnu proběhnou volby do zastupitelstev krajů a Senátu>>>

Jak se stát členem volební komise?



Přečtěte si
hufnagll
8. 7. 2020 • 03:54

Hej ratlíku,neštěkej a zalez

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.