Proč mít na zahradě party stan nebo zahradní altán? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Proč mít na zahradě party stan nebo zahradní altán?

 (Webtip)

Posezení na zahrádce se nic nevyrovná. Dát si něco dobrého, zatímco kolem vás zpívají ptáci a vane lehký větřík, to je sen snad každého z nás. Kdo má vlastní zahrádku, pro toho to není nesplnitelné přání. Stačí si na zahradu pořídit party stan nebo zahradní altán.

Můžete pod ním lenošit, pochutnávat si s přáteli nebo rodinou na pohoštění. A to i když vám počasí moc nepřeje. Není nic horšího, než si naplánovat zahradní party a pak ji přesouvat mezi čtyři stěny, nebo na poslední chvíli rušit.

Zahradní altán versus party stan

Zahradní altán i party stan se hodí pro posezení na zahradě, oslavy i obyčejné lenošení. Poskytnou vám dokonalý úkryt pro případ nepřízně počasí, oba zvládnete poměrně rychle a snadno postavit.

Obojí může mít mnoho podob, party stan má oproti zahradnímu altánu jednu velkou výhodu. Má bočnice s průhlednými okny, které vás ochrání i před větrem.

Víte, že další variantou jsou altány a zahradní domky, které na zahradě postavíte na trvalo? Pokud ale máte malou zahradu, nebo tam nechcete mít další stavbu, sáhněte po skládacím zahradním altánu nebo party stanu.

Jak vybrat party stan?

S velkými party stany jste se jistě setkali na různých festivalech a akcích pro hodně lidí. Na zahradu vám postačí o něco menší stan. Jak ho vybrat?

  • Party stan by měl jít snadno a rychle postavit. Ideální jsou tzv. nůžkové stany, které jen rozbalíte, ukotvíte a máte hotovo.
  • Podle velikosti zahrady a počtu lidí, které by se pod stan měli pohodlně vejít, zvolte velikost stanu. Napovědět vám může i velikost zahradního nábytku. Určitě totiž nechcete, aby na toho, kdo bude sedět na kraji stolu, kapalo.
  • Zajímejte se o konstrukci stanu. Ta by měla být maximálně odolná, s dlouhou životností. Ideální je plně pozinkovaná kovová konstrukce, fajn jsou i různé výztuhy a obvodový rám kolem země.

Jak vybrat zahradní altán?

Zahradní altány vypadají na zahradě mnohem lépe než party stany. Plní tak nejen ochrannou funkci, ale i tu estetickou. Když se rozhodne pro altán místo party stanu, je třeba vzít v potaz pár věcí.

  • Jak velký altán se vejde na vaši zahradu?
  • Necháte ho na zahradě stát celé léto, nebo ho budete skládat a třeba i někam převážet?
  • I tady hraje velkou roli kvalita, která ovlivní jak stupeň ochrany před sluncem, větrem i deštěm, ale i stálost barev a degradaci tkaniny.
  • Chtějte pevnou a kvalitní konstrukci, která odolá i větru a dešti.

Náš tip: Víte, že i k některým altánům si můžete dokoupit bočnice?

Ať už se rozhodnete na zahradě postavit party stan nebo zahradní altán, máte jistotu, že další grilovačku nebudete muset rušit, ani stěhovat jinam. Jednoduše a během pár minut stan nebo altán postavíte a budete připraveni na všechny rozmary počasí.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.