Dámy, řešíte krátkodobé finanční problémy? Nebojte, nejste v tom rozhodně samy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dámy, řešíte krátkodobé finanční problémy? Nebojte, nejste v tom rozhodně samy

 (Pixabay.com)

Osobní půjčky lze použít ke konsolidaci dluhů, k financování velkých nákupů nebo k uhrazení neočekávaných výdajů. Je nám jasné, že zvláště v současné době může řada z vás ocenit pomocnou ruku. Úrokové sazby a úvěrové podmínky se však mohou velmi lišit v závislosti na typu půjčky, vaší úvěrové historii, případně i rychlosti s jakou je nutné vaši žádost vyřídit.

Jako první vyzkoušejte vaši banku

Téměř každý má již dnes bankovní účet, kam pravidelně přichází platby od zaměstnavatele či příjmy z domácí výdělečné činnosti. Je-li tomu tak, banka je často ochotná poskytnou klientkám rychlou půjčku bez dalšího dokládání příjmů. Stačí, že vidí na účtu dostatečné pohyby. Pak je možné si takovou půjčku do výplaty, která uspokojí vaše momentální finanční nároky, zřídit i v bance.

Banky běžně nabízejí nejlepší úvěrové podmínky, nemusí to však být pravidlem. Na českém nebankovním trhu například působí celá řada společností, které vám nabídnou první půjčku zcela zdarma. Často se také stává, že vám banka zkrátka půjčku neposkytne a bude po vás chtít další doklady a dokumenty. Pokud banka není schopná uspokojit vaše okamžité finanční potřeby existuje i celá řada dalších možností, jak získat rychlou půjčku do výplaty.

Další alternativy, jak získat půjčku před výplatou

Pokud potřebujete rychle peníze na pokrytí menších výdajů, může být schůdnou variantou i nebankovní půjčka. Nemusíte mít strach. Nežijeme na divokém západě a doba neregulovaných let 90. už je dávno za námi. Nebankovní trh je silně kontrolovaný Českou národní bankou, která si dává dobrý pozor na to, komu udělí licenci úvěrového poskytovatele. Lichvářské praktiky tak jsou už dávno hudbou minulosti.

Celá řada nebankovních společností nabízí půjčku před výplatou ihned na účet. Jedná se o menší úvěr, chcete-li mikroúvěr, jehož účelem je pomoci klientce překlenout období krátkodobého výpadku příjmů, před výplatou. Pokud správně tento typ úvěru využíváte a splatíte ho ihned po výplatě, nemusíte se bát, že byste přeplatily horentní sumy na poplatcích nebo úrocích.

Naopak, jedná se o velmi atraktivní produkt, který využívá čím dál více žadatelek na místo bankovního kontokorentu, jehož úročení se pohybuje mezi 15–20 procenty ročně.

Samozřejmě, úrokové sazby se u osobních půjček liší v závislosti na typu úvěru a bonitě klientky. Lepší podmínky získají žadatelky, které se vyvarovaly větším problémům se splácením v minulosti. Vyjma žadatelek v osobním bankrotu však už český úvěrový trh nabízí skutečně půjčky pro každého.

Co dělat, než začnete vybírat půjčku?

  • Prevence

Určitě je dobré začít si budovat, jakmile to je možné, preventivní finanční rezervu. Odkládat si pravidelně menší finanční částku na horší časy se však v dobrých časech nikomu nechce, navíc není zrovna snadné ušetřit nějaké peníze, když je třeba platit za bydlení, stravu sobě i dětem apod. Právě v horších dobách však finanční rezervu velmi oceníte.

  • Zhodnoťte vaše možnosti

Úrokové sazby u neúčelových bankovních půjček začínají na 5 %. Kontokorenty a kreditní karty mohou být nabízené i s bezúročným obdobím. Celá řada nebankovních společností poskytuje půjčky zdarma. Potřebujete-li tak menší finanční injekci, není hned třeba využívat úvěry s horentními úroky.

  • Porovnejte všechny dostupné možnosti

Nemůžete-li si půjčit z důvodu horší bonity, stále existuje mnoho možností, jak si před výplatou výhodně půjčit. Mezi poskytovateli úvěrů však existují lepší a horší možnosti. Můžete tak brouzdat internetem a hledat nejvýhodnější nabídku půjčky před výplatou, což vás bude stát čas, nervy a není jisté, že vyberete to nejlepší. Druhou možností pak je využití seriózního srovnávače, kterých je už na českém internetu poměrně dost. Tyto kalkulátory za vás srovnají nabídky půjček v přehledné tabulce a vy budete mít jistotu, že jste si vybrala správně.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.