Nezvládáte splácet půjčky v době nouze? Velkou pomocí může být konsolidace! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nezvládáte splácet půjčky v době nouze? Velkou pomocí může být konsolidace!

 (dotFOX)

Černé scénáře se nyní odehrávají v mnoha českých domácnostech. Děti doma, jeden rodič na ošetřovném, druhý bez práce. Bohužel příjmy se rapidně tenčí a výdaje zůstávají neměnné. Dá se tahle situace zvládnout i s dluhy na krku? Co dělat, když není na splácení?

Pokud je rodina bez dluhů a žije ve svém, pak nejspíš nějaký ten měsíc z úspor vyžije, pokud ale bydlí v nájmu, má auto na leasing a splácí různé půjčky, pak je velmi těžké rodinný rozpočet zvládnout tak, aby se poplatilo vše, co má. V řadě případů to ani nelze, výdaje prostě převýší příjmy a rezerva rozdíl vystačí pokrýt sotva měsíc či dva.

Před problémy nestrkejte hlavu do písku. Zkuste je konsolidovat

Patříte-li bohužel do té skupiny, která se aktuálně v důsledku koronavirové pandemie potýká s finančními potížemi, pak své problémy rozhodně neodkládejte a neřešte je dalšími úvěry. Naopak se snažte mít dosavadní dluhy pod kontrolou, využít k tomu můžete třeba konsolidaci.

Sloučením více půjček do jedné získáte přehled a hlavně možnost mít jednu splátku, kterou hravě váš rodinný rozpočet utáhne. Konsolidovat lze téměř vše, spotřebitelská půjčka, nebankovní úvěr, kontokorent i kreditní karta, a to až do výše několik set a v mnohých bankách i milionu korun. Co konsolidovat nelze je hypotéka, u ní ale v současné době je možné zažádat u většiny bank o odložení splátek, pokud by vám odklad nepomohl, zvažte refinancování úvěru na bydlení.

V nabídce peněžních institucí nechybí konsolidace půjček online, což v dnešní „bezkontaktní“ době jistě ocení nejeden klient. Jestliže tak nezvládáte splácet aktuální úvěry, můžete o jejich sloučení požádat přes internet.

Co vše konsolidace přinese?

  • Jednu měsíční splátku, a to v takové výši, kterou si nastavíte. S bankou se domluvíte na sumě, kterou zvládnete ze svých příjmů pravidelně splácet.
  • Výhodnější podmínky pro splácení. Z několika půjček se stane jedna, tudíž získáte jednu úrokovou sazbu a jedny poplatky, díky tomu na dluzích můžete výrazně ušetřit.
  • Přehled nad půjčkami. Nebudete se muset probírat několika smlouvami, pamatovat na několik splátek a hlídat, že je vše řádně a včas splaceno.

Konsolidace v době nouze může výrazně pomoci a především zabránit exekuci a případnému osobnímu bankrotu. Díky sloučení dostanete všechny dluhy pod kontrolu a zároveň získáte možnost aktuální finanční potíže v době koronaviru lépe zvládat. Rozhodně se ale nejedná o všespásné řešení, které veškeré závazky převezme za vás. Iniciativa je nutná před výběrem bankovní služby, při sjednávání i v průběhu, proto než se rozhodnete upsat jedné z tuzemských bank, projděte si více nabídek a o sloučení zažádejte tam, kde vám nabídnou nejvýhodnější podmínky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.