Čínského miliardáře se pokusili unést: Jeho syn přeplaval řeku a zavolal policii! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Čínského miliardáře se pokusili unést: Jeho syn přeplaval řeku a zavolal policii!

He Xiangjian patří mezi pět nejbohatších Číňanů
He Xiangjian patří mezi pět nejbohatších Číňanů (Foto Profimedia.cz)

Nedělní pokus o únos přebohatého čínského podnikatele (77) skončil nezdarem! A to díky synovi (55) miliardáře He Xiangjiana, který pro pomoc doplaval přes řeku a přivolal policii!

Miliardář Che He Xiangjian vlastní jednu z největších světových firem na domácí spotřebiče a klimatizace Mid e a . Podle Forbesu má majetek v hodnote v přepočtu 570 miliard Kč, takže je 45. v žebříčku nejbohatších lidí na světě. Policie ve Fo-šanu přijala v neděli večer telefonát od jeho syna He Jianfenga, že do luxusní vily magnáta v komplexu Royal Orchid Village vnikly cizí osoby, které si zřejmě s sebou přinesly i výbušniny. Boháče a jeho rodinu držela pětice útočníků jako rukojmí několik hodin, než se synovi podařilo osvobodit a skočit do řeky, která teče kolem rodinného sídla. Když tok přeplaval, podařilo se mu v 5.30 ráno tamního času kontaktovat policii, která po příjezdu na místo činu pětici únosců zatkla. Nikdo nebyl při zátahu zraněn. Ačkoli pokus o únos potvrdila i společnost Midea, komunisty ovládaný tisk o něm informoval jen kuse a nepřinesl další detaily. Listu The South China Morning Post se ale podařilo vyzpovídat několik sousedů. Ti uvedli, že z nařízení police museli od neděle do pondělního rána zůstat zavřeni doma a bylo jim zakázáno vycházet.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.