Brutální násilník: Útočil stejně jako před 14 lety! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Brutální násilník: Útočil stejně jako před 14 lety!

Predátora dva dny po činu sebrala zásahovka.
Predátora dva dny po činu sebrala zásahovka. (Foto PČR)

Prakticky stejný scénář přepadení jako před 14 lety si zopakoval pachatel dubnové vraždy na předměstí Olomouce. S jediným rozdílem. Před lety jeho útok oběť přežila, nyní už ne. Pachatelem brutálních činů je Rostislav B. (47). Před čtrnácti lety byl propuštěn z kriminálu, kde si odpykal více než osm let za těžké ublížení na zdraví. Na svobodě vydržel jen pár měsíců.

V květnu 2006 přepadl v lesíku na předměstí Olomouce mladou ženu (38). Brutálně ji zbil železnou tyčí a znásilnil. Vyhrožoval jí, že pokud se bude bránit, zlomí jí vaz. Když byl násilník letos v lednu propuštěn z vězení, začal hned plánovat novou brutalitu. V polovině dubna jen 1,5 kilometru od místa, kde útočil před 14 lety, přepadl cyklistku (†51). Na místě číhal nejen s tyčí, ale i se sekerou. Ženu surově zbil, znásilnil a zavraždil. Policisté ho dopadli za dva dny. „Byl obviněn z vraždy a soud na něj uvalil vazbu,“ sdělila policejní mluvčí Jitka Dolejšová. Hrozí mu až doživotní trest.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.