Za únos Sofinky (6) tři roky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Za únos Sofinky (6) tři roky!

Matka si odsedí tři roky vězení.
Matka si odsedí tři roky vězení. (Foto ara.)

Navedla údajně svého syna (20) a dalšího muže, aby na ulici v pražské Uhříněvsi unesli její malou dcerku Sofinku (6). S tou pak žena (42) odletěla do Rakouska. Odvolací soud jí původní šestiletý trest snížil na polovinu.

K únosu došlo loni v dubnu. Provedli ho ženin dvacetiletý syn z předchozího vztahu a její náhodný známý, kterého poznala přes internet. Mladík dívku vytrhl babičce, která s ní šla na autobus. Na letišti ve Vídni pak ženu zadržela policie. Žena, která dříve byla učitelkou v mateřské škole, byla od svého zadržení ve vazbě. Přiznala se, že dceru unesla. Popřela ale tvrzení obžaloby, že s dítětem plánovala odletět do Keni. Soud také potvrdil dvouleté podmínky jejímu synovi a známému.

Nevhodná výchova?
Žena měla s dcerou v době únosu soudně povolený jen styk za dohledu sociální pracovnice, a to jednou za dva týdny. Soudní znalec z oboru psychologie dříve uvedl, že dívenka má k matce negativní vztah, který je zřejmě zapříčiněný »nevhodnými výchovnými postupy«.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.