Tragédie u Milotic: Instruktor s žákem se zřítili s letadlem a uhořeli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Tragédie u Milotic: Instruktor s žákem se zřítili s letadlem a uhořeli!

Tragédie se stala nedaleko Kyjova.
Tragédie se stala nedaleko Kyjova. (Foto ara)

Měl to být obyčejný let, ve kterém letecký instruktor (†46) dohlíží na svého žáka a zároveň kamaráda (†31). Ultralight z letiště v Kyjově se ale u Milotic zřítil a začal hořet. Oba muži v něm zůstali...

Počátkem března lákal Aeroklub v Kyjově zájemce na letecký výcvik. Zatím není jasné, zda muž (†31) byl úplný nováček. Letěl ale se zkušeným instruktorem (†46), který byl navíc jeho kamarád.

Náraz přežili
Podle všeho nacvičovali nouzové přistání. Místní letečtí odborníci uvedli, že se letadlo dostalo pod tzv. pádovou rychlost a z malé výšky spadlo. Náraz nebyl přímou příčinou smrti, oba muži v té chvíli ještě žili. Jenže ultralight začal hořet a kamarádi i přes rychlý zásah hasičů neměli šanci přežít.

Marné hašení
„Když jsme přijeli na místo, snažili se svědci uhasit letoun hasicím přístrojem. My jsme okamžitě nasadili vodní proud. Oba lidé ale bohužel přes veškerou pomoc zemřeli,“ uvedl mluvčí hasičů Filip Venclovský.

Policie šetří
Policisté případ vyšetřují. „V tuto chvíli je ale ještě na bližší informace příliš brzy,“ vysvětlil mluvčí policie Bohumil Malášek.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.