Za přizabití Pravce dostal Neisser 12 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Za přizabití Pravce dostal Neisser 12 let!

Petr Neisser u včerejšího soudu.
Petr Neisser u včerejšího soudu. (ČTK)

OLOMOUC – Petr Neisser (36) si za pokus o vraždu Karla Pravce (16) po nehodě u Kunštátu na Blanensku odpyká dvanáct let ve vězení. Nevyšel mu totiž pokus o odvolání k vrchnímu soudu v Olomouci, ten jen včera potvrdil předchozí verdikt brněnského krajského soudu.

Petr Neisser (36) si za pokus o vraždu Karla Pravce (16) po nehodě u Kunštátu na Blanensku odpyká dvanáct let ve vězení. Nevyšel mu totiž pokus o odvolání k vrchnímu soudu v Olomouci, ten jen včera potvrdil předchozí verdikt brněnského krajského soudu.

„Jsem rád, že už je to za námi. U soudu jsme nebyli, náš advokát říkal, že by to bylo stejně zbytečné,“ řekl Aha! otec sraženého mladíka Karel Pravec st. Ten chce navíc po Neisserovi sto tisíc korun jako bolestné pro svého syna a dalších 200 tisíc jako morální odškodnění.

Neisser hocha srazil vypůjčeným autem loni v listopadu. Při nehodě mladíkovo tělo nejdříve rozbilo přední sklo, pak se převalilo přes střechu a zadním sklem spadlo do kufru. Kluk přitom utrpěl zlomeniny bércových kostí, otřes mozku a četné pohmožděniny, přesto ho Neisser pohodil v lese. Podchlazeného hocha nalezl až v ranních hodinách náhodný projíždějící řidič.

Podle soudců je trest na samé dolní hranici trestní sazby. Muži původně hrozilo až patnáct let. „Chci projevit lítost nad svým činem, nad svými chybami a nad tím, co se stalo,“ řekl u soudu Neisser, který nehodu podle vyšetřovatelů nezavinil a jel podle předpisů. V případě, že by po střetu s chodcem přivolal pomoc, nebyl by dále stíhán.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.