Spory v obci na Zlínsku: Na cestu dali klády! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Spory v obci na Zlínsku: Na cestu dali klády!

Jiří Bureš (57) ukazuje překážku na cestě.
Jiří Bureš (57) ukazuje překážku na cestě. (Foto archiv J. Bureše)

Musíme si pomáhat v těžké době... V obci Podkopná Lhota na Zlínsku je to ale jinak. Sousedské spory se tam vyhrotily až k naschválům. Jiří Bureš (57) se nemůže dostat přes zátaras k domu.

Na cestě na pozemek je nyní několik mohutných kmenů. „Bydlíme na pasekách. Cestu obec přestala v zimě odhrnovat. Tak jsem si v roce 2017 koupil pozemek – 202 m² – u obchodu, kde parkuji,“ popsal Jiří Bureš Aha!. Ten sjede na místo džípem, přesedne do jiného vozu a jede do práce. Obec chce, aby jí tento pozemek prodal, což ale Bureš nechce.

„Starosta a dva zastupitelé si účelově proto koupili nedaleko mého domu pozemky. Přes jeden sjíždím. Pod pohrůžkou zamezení přístupu k nemovitosti mě nutili k prodeji. Koncem února se tam opravdu objevila pevná překážka,“ konstatoval. „Jsem ochoten část pozemku pronajmout, ale obec trvá jen na koupi,“ dodal.

Úřad nařídil kmeny odstranit
Městský úřad Vizovice, odbor dopravy a silničního hospodářství vydal 18. března rozhodnutí o předběžném opatření. Nařídil dřevo odstranit a strpět užívání pozemku. „Nic se ale neděje,“ konstatoval Bureš.

Starosta: Soudíme se s ním
„Na jeho pozemku je i příjezdová cesta ke skladišti prodejny, kterou blokuje. Z tohoto důvodu obci odmítla prodejnu provozovat již druhá společnost. Naším zájmem je otevřít obchod pro občany a jsme ochotni mu za pozemek, který je veřejným prostranstvím, platit nájemné dle platných regulí. V regulované výši to však odmítá, chce víc. Proto se i soudíme,“ uvedl starosta Libor Baďura (55).



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.