To jsou umělecká esa: Vymalovaly 21 300 Kč pro Vejprty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

To jsou umělecká esa: Vymalovaly 21 300 Kč pro Vejprty!

Učitelka Šárka Kröhanová s nadanými žákyněmi Agátou a Katkou.
Učitelka Šárka Kröhanová s nadanými žákyněmi Agátou a Katkou. (Foto Aha! – Helena Lacinová a archiv Šárky Kröhanové)

Sudičky nadělily školačkám Kateřině Fürstové (11) a Agátě Novákové (8) z Jirkova výtvarný talent. Svým umem dělají na výstavách radost druhým, a jejich díla dokonce i pomáhají. Byla vydražena a částka 21 300 korun putuje jako pomoc do vyhořelého domova pro zdravotně postižené ve Vejprtech, kde zemřelo osm jeho obyvatel.

Za jeden obrázek Katky neváhala Veronika Habásková (38) z Chomutova zaplatit tisíc dvě stě korun! „Moc se mi líbil a chtěla jsem přispět na konkrétní věc,“ řekla žena, která si odnášela nejdražší dílo charitativní akce. Proběhla o uplynulém víkendu v kavárně Bokofka v Jirkově. „Tak vysokou částku málokdo čekal. Počítali jsme maximálně s pěti tisíci,“ netajila radost pořadatelka výstavy a učitelka základní školy v Nerudově ulici Šárka Kröhanová, která obě výtvarně nadané žákyně učí. „Až mě to dojalo, jak některé děti jsou hodné a vnímavé k cizímu neštěstí,“ okomentovala dar starostka Vejprt Jitka Gavdunová.

8 obětí požáru

K tragickému požáru domova pro osoby se zdravotním postižením ve Vejprtech s 8 oběťmi došlo v neděli 19. ledna nad ránem. Policie událost vyšetřuje jako obecné ohrožení, nikdo zatím nebyl obviněn. Již v minulosti chovanci zařízení málem několikrát zapálili, nejsou však nesvéprávní, a tak jim nemohou být zabaveny zapalovače a sirky. Vyhořelý objekt již město opravuje.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.